eskort samsun

ÜNYENETHABER

MÜFTÜLÜK 2015 FAALİYETLERİ

MÜFTÜLÜK 2015 FAALİYETLERİ
28 Ocak 2015 - 14:29

DSCF7549

Ordu İline bağlı tüm ilçe Müftülerinin katıldığı Ocak ayı müftüler toplantısı bu ay Ünye İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Müftülükler arası koordinasyon ve uygulama birliğini sağlamak, yürütülen hizmetleri değerlendirmek ve yapılacak çalışmaları planlamak amacıyla her ay gerçekleştirilen İlçe Müftüleri toplantısı İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ve İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa KAYMAK Müftüler toplantısında…

Bütün İlçe Müftülerinin eksiksiz hazır bulunduğu İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU’nun başkanlığında ki toplantıya ODÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ve İŞKUR  Ordu İl Müdürü İsa KAYMAK’ta katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan Müftü KOLUKISAOĞLU ‘bu gün Müftülerimizle birlikte İl genelinde yürüttüğümüz din hizmetlerini değerlendireceğiz. Gündemimizde bulunan maddeleri tek tek istişare ederek karar alacağız’ diyerek geçtiğimiz günlerde Edirne de yapılan 30. İl Müftüleri istişare toplantısı hakkında Müftülere bilgi verdikten sonra toplantıya geçildi.

İŞKUR Müdürü KAYMAK, Toplum Yararına Çalışma Projesini Müftülere anlattı…

İlçe Müftüleri toplantısına katılan İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa KAYMAK Ordu genelinde kumlarınca yürütülen Toplum yararına çalışma projesi hakkında müftülere bilgiler verdi. Toplum yararına çalışma projesi kapsamında Müftülükler bünyesinde de istihdam ettikleri vatandaşlar bulunduğunu belirten KAYMAK Müftülerin bu konularda ki sorularını cevaplandırdı. Müftüler İl Müdürü İsa KAYMAK’ın toplantıya katılarak kendilerine bilgi vermesinden son derece memnun olduklarını ve projeden faydalanmaya devam etmek istediklerini Müdür KAYMAK’a ileterek kendisine teşekkürlerini ifade ettiler.

Prof. Dr. ÜNAL’a Müftülerden Teşekkür…

İlçe Müftüleri toplantısına katılarak 2015 yılı içerisinde İl genelinde yapılacak olan KUTLU DOĞUM HAFTASI etkinlikleri hakkında Müftülerle istişarelerde bulunup bu konularda akademik destek sunan Prof. Dr. Yavuz ÜNAL’a İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU verdiği destekler ve sunduğu katkılar sebebiyle bütün Müftüler adına teşekkür etti.

Toplantı sonunda alınan kararlar Müftü KOLUKISAOĞLU tarafından açıklandı…

Camiler gün boyu açık kalmaya devam edecek…

Diyanet İşleri Başkanlığınca Camilerin Açık Tutulması ve bu konuda yapılan çalışmalar, planlanan programları, ders halkaları ve etkinliklere dair  raporlar gözden geçirildi ve Camilerin yaşayan Cami olma özelliği ile toplum için adeta bir ilim irfan merkezine dönüştürülmesi için gereken her türlü tedbirin alınmaya devam edilmesine,

2015 yılı kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri görüşüldü…

2015 yılı Kutlu Doğum Haftası ana teması “Hz. Peygamber, birlikte yaşama ahlakı ve hukuku” olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu sene Kutlu Doğum Haftası ana teması olarak  “Hz. Peygamber, birlikte yaşama ahlakı ve hukuku’’ olarak belirlendi.  2015 yılı Kutlu haftasında yapılacak etkinliklerin ele alındığı toplantıda Ordu İl genelinde Kutlu Doğum Haftasında yapılacak etkinliklerin Prof. Dr. Yavuz ÜNAL başkanlığında oluşturulan bir kurul tarafından planlanması ve etkinliklerin il geneline yayılarak halkın bu coşkuya ortak olması için her türlü tedbirin alınmasına karar verildi. Ayrıca Kutlu doğum haftası içerisinde cami, Kuran kursularına… siyer kitaplığı kazandırma çalışmaları yapılmasına ve kutlu Doğum haftası etkinlikleri için yapılacak çalışmalarda asla israfa meydan verilmemesine dikkat edilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci evleri açılacak…

Toplantının gündem maddelerinden biri olan İl merkezinde ve İlçelerde Yüksek Öğretim Öğrencilerine yönelik olarak TDV öğrenci evi açılması konusu görüşüldü. Müftüler TDV öğrenci evleri açılması için çalışmalar yapılması ve en kısa zamanda öğrenci evi açılması konusunda görüş birliğine vardılar.

Müftüler toplantısında alınan kararlardan bazı başlıklar ise şu şekilde açıklandı;

Hastanelere manevi destek sağlanması ile ilgili çalışmlalar, Sabah namazı buluşmalarının sıklıkla yapılmasının önemi, “Cami ve Gençlik Buluşması” ile ilgili etkinliklere devam edilmesi, Fatsa Müftülüğünün madde bağımlılığı ile ilgili projesinin benimsenerek 19 ilçede uygulanması, “Her Ay Bir Konu, Bir Konuk” programının uygulanması, ‘’Cezaevlerinde yarışmalar düzenlenmesi’’,  ‘’Yaklaşan seçimlerden dolayı her görevlinin cami ve kabetullah gibi davranarak birleştirici olması, asla ayrıştırıcı olmaması, özellikle sosyal medyada siyaset yapılmaması,  siyası mesaj olacak şekilde yazılar yazılmaması’’ vb. konularda hassasiyet gösterilmesi hususları toplantıda alınan kararlar arasında.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-