eskort samsun

ÜNYENETHABER

MİT ORDULU’YA MI EMANET ?

MİT ORDULU’YA MI EMANET ?
07 Şubat 2015 - 10:59

HJG

Milli İstihbarat Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran 2015’te yapılacak olan Milletvekili Seçimleri’nde AK Parti’den aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Görev süresi boyunca yaptığı başarılı işlerle hep konuşulan ve birçok kesimin hedefi olan Fidan’ın istifası ile birlikte MİT’te yeni bir dönem başlıyor.

Hakan Fidan’ın istifasının ardından Türkiye’nin en kritik kodluğu olan MİT Müsteşerlığı’na kimin getirilceği şimdiden merak konusu olmaya başladı. Fidan’ın yerine gelecek ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan’ın belirlediği konuşuluyor.

Ama kulislerde konuşulan isimler var; Fidan’ın iki yardımcısı. İkisi de çözüm masasının değişmeyen isimleri. Bir de daha önce yine Fidan’ın yardımcılığını yapan Kamu Müsteşarı Ordulu Muhammed Dervişoğlu.

3 Yıl MİT Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Ordu Fatsa doğumlu olan 63 yaşındaki Muhammed Dervişoğlu, geçtiğimiz yılın Eylül ayının 22’sinde Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na görevine atanmıştı.

Ordulu Dervişoğlu, MİT Müsteşarlığı’na getirilirse Türkiye’nin en önemli koltuklarından biri bir Orduluya teslim edilmiş olacak ve Dervişoğlu, 5 ay aradan sonra Oslo görüşmeleri ve İmralı görüşmelerinde kilit rol üstlendiği kuruma bu sefer müsteşar olarak yeniden dönmüş olacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-