eskort samsun

ÜNYENETHABER

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Anıldı
13 Mart 2015 - 0:02

Anma Günü İçin Tören Düzenlendi

IMG_0042

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Akkuş Öğretmen Evi Düğün Salonu’nda bir program düzenlendi.

Akkuş Anadolu Lisesi’nin düzenlediği anma programına Akkuş Garnizon Komutanı Sezgin Yılmaz, Belediye Başkanı İsa Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Gül, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Acar, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akkuş Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Kemal Kaplan yaptı.

Daha sonra öğrenciler tarafından kurtuluşa giden yol adlı oratoryo seslendirildi.

Program Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı slayt gösterisiyle devam etti.

Anma programında en ilgi çeken bölümü ise Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan ve başta İlçe Kaymakamı Hüseyin Atila, Belediye Başkanı İsa Demirci, bürokratlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından okunan İstiklal Marşı’nın on kıtasının yer aldığı slayt gösterisi oldu.

Anma programında daha sonra istiklal marşının yazılışını konu alan tiyatro gösterisi sunuldu. Program İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında birinci olan Kızılelma İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Elif Karakaş’ın İstiklal Marşı’nı okuması ve ödül töreniyle sona erdi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-