eskort samsun

ÜNYENETHABER

Milletvekili Adayları Kulislere Başladı

Milletvekili Adayları Kulislere Başladı
05 Şubat 2015 - 8:38

Kamuoyunda Dolaşan İsimler

urfada-kimler-vekil-olmak-icin-kulis-yapiyor

ORDU’DA SİYASET ISINMAYA BAŞLADI

7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde kimlerin milletvekili adayı olacağı konusu şimdiden konuşulmaya merak uyandırmaya başladı.Meydanlarda bir çok kişinin adı geçiyor..

Milletvekili Genel Seçimi başlangıç tarihi 10 Mart olacak, 24 Nisan’da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek, 8 Mayıs’ta ise gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri başlayacak.

7 Haziran Milletvekili genel seçimleri için partilerde ve adaylarda çalışmalar başladı.Ordu’da da partilerin milletvekili adaylık süreci ve adayların çalışmaları başladı.Milletvekili aday adayları birer birer ortaya çıkarken Ankara ve seçmen bölgelerinde kulis çalışmalarına ağırlık veriyorlar.

Ordu’nun 5 milletvekili ile katılacağı Türkiye Büyük Millet Meclisinde seçimlerin kıyasıya süreceği ve hangi partilerin meclise gireceği merakla bekleniyor.En çok aday adayı olduğu parti şuan da popüleritesi yüksek olan iktidar partisinde yaşanıyor.Ak Parti’de milletvekili adayları enflasyonu yaşanırken , onu Cumhuriyet Halk Partisi  takip ediyor..

Ak Parti Milletvekili aday adayları arasında

Levent Akçay, Tolga Baş, Ahmet Arpacıoğlu, Hüseyin Akyol,Özgür Enginyurt, Salih Yaman, Şefik Dursun ,Ali Osman Tobay ve Eyüp Fatsa’nın isimleri kamuoyunda telafuz ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayları

Seyit Torun, İsa Maral, Osman Çakmak, Doğan Çelebi, Osman Güngör, Zeki Özgül, Erhan Köleoğlu, isimleri konuşuluyor.

Milliyetçi Hareket Partisi  Milletvekili aday adayları

Onur Şahin, Cemal Enginyurt, Yusuf Ziya Karataş isimleri kamuoyunda dolaşıyor.

Saadet Partisi Milletvekili aday adayları

Veysel İnan, Erkan Temiz, olduğu konuşuluyor.

Milad Partisi Milletvekili adayı

İdris Naim Şahin

Seçim sürecinin yaklaştığı ve zaman azaldıkça daha birçok adayın kamuoyunda milletvekilliği için konuşulacağı ve asıl milletvekili adaylarının şekilleneceğini yatsınamaz gerçek.Biz şuanda kamuoyunda konuşulan, tartışılan ve ismi üzerinde yoklamalar yapılan adayların son durumlarına göre yukarıdaki isimleri tespit ettik.Bundan sonrası partilere ve aşağıda belirttiğimiz seçim süresinde belirlenecek.

Seçim takviminin bazı önemli aşamaları şöyle

15 Mart: YSK, siyasi partilerin, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını ilgili seçim kurullarına bildirecek.

17 Mart :Siyasi partiler, hangiseçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK’ya saat 17.00’ye kadar bildirecek.

24 Mart: Siyasi partiler, ön seçim ya da aday yoklaması seçmen listelerini kesinleştirecek.

7 Nisan: Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurularda son gün.

15 Nisan: Milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete’de yayınlanacak. Geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK’ya yapılacak itirazlar başlayacak ve incelenecek.

16 Nisan: Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kuruluna yapılacak itirazların son günü.

19 Nisan: Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yönelik itirazların YSK’ca karara bağlanmasının ve milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerin YSK’ya bildirmesinin son günü.

24 Nisan: Siyasi partilerin seçim çevreleri itibarıyla milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar, radyo, televizyon, Resmi Gazete ve illerde ilan edilecek.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-