eskort samsun

ÜNYENETHABER

MHP’den İnkur’a Çıkarma: “Yeni Heyelanlar Var, Halkımızın Yanındayız”

MHP’den İnkur’a Çıkarma: “Yeni Heyelanlar Var, Halkımızın Yanındayız”
29 Mart 2022 - 16:33

 

Ünye’nin İnkur Mahallesinde geçtiğimiz ay meydana gelen heyelanlar halen devam ediyor. Yoğun kar yağışı sonrası Ordu’nun bir çok ilçesinde devam eden heyelanlar, İnkur Mahallesi Armutlu Mevkisi Küme Evleri bölgesinde yol güzergahı ve fındık bahçelerinde heyelan meydana geldi. Geçtiğimiz ay İnkur Mahallesinde meydana gelen heyelan sonrası Kabadayı mevkisinde 14 ev alınan karar sonrası boşaltıldı.

Meydana gelen heyelanların sık sık devam etmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Teşkilatı heyelanın yeni yaşandığı bölgeye ziyaretlerde bulundu. Ziyarete ayrıca İnkur Mahalle Muhtarı Ömer Yıldırım’da eşlik etti.

“Heyelan Yolumuz Açılacak”

Heyelanın meydana geldiği Armutlu Mevkisi Küme Evleri yolu güzergahında oluşan heyelan sonrası yolun açılacağını söyleyen İnkur Mahalle Muhtarı Ömer Yıldırım, İnkur Armutluk Küme evlerindeki yolumuzda kar sularının erimesiyle heyelan meydana geldi. Ünye Belediyesi ekipleri geldiler, yolumuzun tamirini yapacaklar. Onun dışında ne yapmaları gerekiyorsa çalışmalarını yapacaklar. İnşallah bugün itibariyle yolumuz açılacak. Bölgemizin heyelan bölgesi olması nedeniyle birçok sıkıntımız var. Armutluk Küme evlerinde fındık bahçelerimizde uçmalar var. Afet bölgesinde olmamız ve bu yıl kar yağışının yoğun olmasından dolayı mahallemizde toplamda yaklaşık 200 dönüm fındık bahçesinde heyelan yaşandı.  Burada evlerimizde hasarımız yok. Kastamat mevkisindeki fındık bahçelerimizde heyelan olan noktalar var.  Kabadayı Küme Evleri mevkisinde heyelan nedeniyle daha önce 14 evimizi boşaltmıştık. MHP Ünye ilçe Başkanımıza bu süreçlerde her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyor, bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

“Yeni Bir Heyelanla Karşı Karşıyayız”

Yaşanılan bölgede yeni bir heyelanın olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu, “İnkur Mahallemizde Kabadayı Kümeevleri mevkisinde kısa bir süre önce heyelan meydana gelmişti. Orada 15 evin kullanılamaz hale gelmesinden dolayı vatandaşlarımızın bir mağduriyeti söz konusuydu. Bizde yine o gün MHP Ünye ilçe teşkilatı olarak olay yerine gitmiş ve vatandaşlarımızla bir araya gelmiştik. Bugün geldiğimiz noktada Armutluk Kümeevleri mevkisinde bir heyelan olayı ile karşı karşıyayız. MHP Ünye ilçe Başkanlığı olarak Kabadayı Kümeevlerinde olduğu gibi buradaki heyelan olayının da sonuna kadar takipçisi olacağız. Burada vatandaşlarımızla bir araya geldik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ünye Belediyemiz burada çalışmalara başladı. Bizde gerek Kaymakamlıkla, gerek Belediye Başkanlığı ile gerek AFAD gerekse Valilikle heyelanın sebebi noktasında geniş çaplı araştırma yapılması için bizde yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimizi yapacağız” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-