eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Melet Irmağı’ndaki Balıkçılarımızın Sorunları Giderilecek”

”Melet Irmağı’ndaki Balıkçılarımızın Sorunları Giderilecek”
12 Mart 2015 - 0:50

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Melet Irmağı Çevresini Güzelleştirme ve Balıkçıları Koruma Derneği Başkanı Osman YÜCE ile birlikte Melet Irmağı kenarında incelemelerde bulundu.

IMG_3825

İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU,    “Melet Irmağı çevresinde geçimini balıkçılıkla sağlayan kardeşlerimiz Valiliğimize gelerek, DSİ’nin izniyle çekek yeri yapıldığını ancak, tamamlanmadığı için yapılan masrafın boşa gittiğini, büyük dalgalarla boğuşmak zorunda kaldıklarını, dönem dönem teknelerin battığını ve balıkçı arkadaşlarından da ölenler  olduğunu dile getirerek, bizden destek istediler” dedi.

Konunun balıkçılar tarafından kendisine iletilmesi üzerine bugün Melet Irmağının denizle birleştiği yere giderek, yaşanan sıkıntıyı yerinde gördüğünü ve incelemelerde bulunduğunu söyleyen Vali BALKANLIOĞLU, DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldığını, konuya ilişkin Ulaştırma Bakanlığından da faks geldiğini  ve 2015 yılı içinde ödenekle yarım kalan çalışmanın tamamlanacağını ifade ederek, balıkçılara destek olunacağının altını çizdi.

Vali  İrfan BALKANLIOĞLU, inceleme sonrası Melet Irmağı Çevresini Güzelleştirme ve Balıkçıları Koruma Derneğine bağlı balıkçılarla bir süre sohbet etti ve sorunların giderilmesi noktasında yardım edileceğini kaydetti.

Melet Irmağı Çevresini Güzelleştirme ve Balıkçıları Koruma Derneği Başkanı Osman YÜCE, Karadeniz’in hırçın dalgaları ile zor mücadele ettiklerini ve 2 balıkçı arkadaşlarının denizde kaybolduğunu ve ulaşılamadığını belirterek, “Sayın Valimiz İrfan BALKANLIOĞLU’nu makamında ziyaret ederek,  yaşadığımız sıkıntımızı dile getirdik. Kendisi duyarlılık göstererek, hemen bizleri ziyarete etti ve şikayetimizi yerinde görmüş oldu. Hassasiyeti bizleri çok duygulandırdı. Kendisine balıkçı arkadaşlarım adına çok teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-