eskort samsun

ÜNYENETHABER

Maliye Bakanlığından 23 sektöre dev operasyon

Maliye Bakanlığından 23 sektöre dev operasyon
07 Mayıs 2013 - 13:12

Maliye, vergi kaçakçılığıyla mücadele için 2 koldan düğmeye bastığı ‘organize’ vergi denetim planıyla özel halk otobüslerinden dolmuşlara; pırlantacılardan lüks oto ithalatçılarına; e-ticaretten tefecilere; oto gazcılardan gözlükçülere kadar 23 farklı sektörü markaja aldı.

Aysel Alp’in haberi
Plan doğrultusunda dolmuş ve otobüslerde ‘Ücretler bozuk olsun lütfen’ cümlesi bitecek; elektronik ücret ödeme sistemi gelecek.
Maliye Bakanlığı, A’dan Z’ye organize işlere neşter vuracak operasyon için düğmeye bastı. Özel halk otobüslerinden dolmuşlara; pırlantacılardan lüks oto ithalatçılarına; e-ticaretten tefecilere; oto gazcılardan gözlükçülere kadar 23 farklı sektörde organize vergi kaçakçıları yakın markaja alındı. Denetimler sonucunda dolmuş ve otobüslerde ‘Ücretler bozuk olsun lütfen’ cümlesi bitecek; elektronik ücret ödeme sistemi gelecek.

HEDEF ELEKTRONİK DENETİM

İstanbul ve Ankara Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Gruplarının yapacağı ‘organize’ vergi denetim planını hakkında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yeni denetim yapısıyla vergi kaçakçılığıyla daha etkin mücadele edip, birkaç yıl içinde elektronik ortamda denetime başlayağız” dedi.

Vergi Denetim Kurulu bünyesinde oluşturulan 4 grup başkanlığından biri olan Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığı’nın İstanbul ve Ankara kollarının 23 alanda denetime hazırlandığını kaydeden Şimşek, vergi denetimini yeniden yapılandırarak uzmanlaşmaya ağırlık verdiklerini söyledi.

FİZİK VE MATEMATİK MEZUNLARI

Büyük Mükellefler; Küçük ve Orta Ölçekli Müfellefler; Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele; Örtülü Sermaye, Tranfer Fiyatlandırması ve Yurtdışı Kazançlar olmak üzere 4 grup başkanlığı kurduklarını anımsatan Şimşek, hem mükellefin işini kolaylaştırmak hem de etkin ve verimli vergi denetimi yapmak için teknolojinin tüm imkanlarını kullandıklarını anlattı.

“Defterler, faturalar, veri analizleri elektronik.Birkaç yıl sonra denetimi de elektronik yapacağız” diyen Şimşek, bu nedenle yapılan mevzuat değişikliğiyle vergi denetim birimlerine bilgisayar, elektrik-elektronik, fizik, kimya, matematik gibi bölümlerden mezun kişileri alacaklarını vurguladı. İstanbul ve Ankara Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığı’nın üzerinde çalıştığı denetim alanları şunlardan oluşuyor.

ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİ

ANKARA ORGANİZE

1- Şehir içi yolcu taşıma sektörünün kayıt altına alınması için Elektronik Ücret Toplama Sistemleri değerlendirilecek.
2- e-ticaret kapsamında yapılan iş ve işlemlerdeki vergi kayıp ve kaçağını önleyecek sistemler üzerinde çalışılacak.
3- Sigara kaçakçılığının önlenmesi için etkin denetim ve ceza modelleri üzerinde durulacak.
4- Ödeme Kaydedici Cihazların kullanımında vergi kayıp ve kaçağına neden olup olunmadığının tespit edilmesi ve önleyici tedbirlere yönelik öneriler oluşturulacak.

LÜKS ARAÇLARA YAKIN TAKİP

5- Lüks araç ithalini veya satışını gerçekleştiren mükelleflerin Özel Tüketim Vergisi matrahlarını aşındırmak suretiyle neden oldukları vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi amacıyla araştırmalar yapılacak, görüş ve öneriler alınacak.

TÜP SAHTEKÂRLARI

6- Bazı akaryakıt dağıtım şirketlerinin, LPG’yi mutfak tüpü gibi satılmış göstererek ÖTV kaybına neden olduğu iddiaları da kurulun öncelikli gündem maddeleri arasında sıralandı. Bu kaçağın önlenmesi için yeni önlemler üzerinde durulacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-