eskort samsun

ÜNYENETHABER

LİMAN RESMEN ORDU’NUN

LİMAN RESMEN ORDU’NUN
26 Şubat 2015 - 10:52

 

Ünye limanın yeni sahibi ,limanda incelemelerde bulundu

10676216_573956362706853_1750285649639125117_n

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ,Ak Parti İlçe Başkanımız Arif Ergün ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Meclis Üyeleri ve beraberindekiler ,İşletmesi Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Ünye Limanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerde limanı gezen ve liman hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a brifing verildi.

Ünye Belediyesinin işletmeciliğini yaptığı liman, Ordu’nun Büyükşehir olması ile beraber yasa gereği Büyükşehir Belediyesine geçti.Bilindiği Gibi müktesep hakkının korunmasını talep eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ,liman hakkında tavrını koymuş ve haklarının korunmasını istemişti.Liman devir işlemlerinde devir protokoline imza atmamıştı.

Şuan ki gelinen aşamada Ulaştırma ,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında gelen son yazı ile Ünye Belediyesinin liman üzerindeki bütün hakları Ordu Büyükşehire devroldu.Buna göre yeni işletme sahibi olarak limanda incelemelerde bulunan  Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın ,Ünye limanı ile alakalı büyük yatırımlar düşündüğü ve Karadenizin en büyük limanı yapmayı planladığı öğrenildi.

Konum itibari ile geliştirilmeye ve büyütülmeye müsait olan limanın,İç Anadolu bağlantısı nedeni ile ticari önemi bir hayli yüksek .Limanda yapılacak  çalışmalar sonucunda , bölgenin gelişmesi için büyük katkı sağlayacağı bir gerçek.

Devir işlemlerinde Bakanlıktan gelen protokol ile limanda yeni bir dönem başlarken,limanla ilgili çalışmaların ne zaman başlanacağı ve neler yapılacağını zamanla göreceğiz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-