eskort samsun

ÜNYENETHABER

LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ.

LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ.
06 Şubat 2015 - 10:51

BAŞ

Sayın Büyükşehir Başkanımızı hem  vatandaş olarak ,hem de gazeteci olarak yakinen takip ediyorum ve bu yazıyı yapmış olduğu  açıklamalanın ardından sıcağı sıcağına  kaleme almaya karar verdim.

Başkan Yılmaz bey katıldığı tv programında Ordu’nun değişen Nüfusundan şikayetçi oldu,Sizlere aynen aktarıyorum

SAYIN BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI DİYOR Kİ CUMHURBAŞKANIMIZ TAM DESTEK VERİYOR

Başkan Enver Yılmaz; “Dedim ki 724 bin oldu nüfusumuz, şaşırdı tabi… Ama Haziran ayında saydığımızda muhtemelen 1 buçuk 2 milyon oluyoruz biz. ‘Niye 31 aralık itibariyle sayımı esas alıyoruz ki, burada bir çift kriter getiremez miyiz?’ Dedim. ‘Doğru söylüyorsun’ dedi. Tabi ortalama alınabilir, yaz nüfusu ve kış nüfusu 31 / 12 itibariyle bir sayım yaparsınız 720 bin. Temmuzun otuzu itibariyle bir sayım yaparsınız 2 milyon. Biz 2 milyon üzerinden hükümetle bu işi koordine edebiliriz dedim. Ordu’nun bir çıkmazı yaz nüfusu ve kış nüfusu arasındaki farktır. 6 ay nüfusu 720 bin kalan, 6 ay 2 milyon oluyor. Cumhurbaşkanımız bizlere her konuda tam destek veriyor” ifadelerini kullandı.

Başkan haklı 

Sayın Başkan kendince haklı ,nüfusumuz ne kadar yüksek olursa iller bankasından daha fazla pay alacağız,daha çok vekil adayımız olacak ve Büyükşehir olarak gücümüz artacak dışarıda itibarımız katlanacak.  Büyükşehir nasıl olduğumuzun foyası böylelikle ortaya çıkmamış olacak.Sayın Başkan belkide maskemizin  düşmemesi için uğraşıyor.

Öyle bir istatistik yok

Bir kere böyle bir sayım ve istatistik olmayacağını belirtelim.Adrese dayalı nüfus sayımı denen bir şey var ve her şey net ortada .Biz sadece günü kurtaracak hareketler için milletin vermiş olduğu değerli  zamanı boşa harcayacak isek  eğer vay geldi memlekete.O zaman yoldan geçenleri de yazalım tam olsun.

Siz proje üretin ,hizmetleri artırın,devlet politikasını geliştirin ,yatırımlara destek olun ,iş adamlarını yatırıma teşvik edin ,göçü önleyin çözüm üretin ,gerisi çorap söküğü gibi gelir .Sudan bahanelere gerek yok.

Birbirimizi kandırmayalım

Ordu’nun en çok göç veren illerden ve karadenizde  tek nüfusu azalan il olduğunu biliyoruz.Bu millet baba ocağını bırakıp,hatta kapatıp gurbete gitmeye hevesli değil buda bir gerçek.

İnsanoğlu nerede doyarsa oraya gider,ekmeğinin peşine gitmesi kadar doğal bir şey var mı?

Ordu’lunun elinde geçim kaynağı olarak bir fındık var,onun da akibeti belli değil,milleti ne güldürüyor, nede süründürüyor.

Nasıl büyürüz bunun üzerinde çalışmak gerek

Nüfus artış hızı, eğitime, kültüre ve ekonomik gelişime bağlı olarak değişir diyorsak,buna göre çalışmalar yapacağız ,hep beraber.

 Sanayileşme: Bütün Dünya’da olduğu gibi Tür­kiye’de  sanayileşmenin arttığı yerlerde nüfus yoğunluğu artmıştır, İstanbul, İzmit, Adapazarı, Bursa, Adana ve İzmir buna örnektir.Ne kadar üretim,ne kadar iş o kadar para ve istihdam demektir.

 Tarım: Tarımın geliştiği yerler yoğun nüfuslu­dur. Çukurova, Gediz, Bafra ve Çarşamba ovaları çevresi gibi yerlerde çiftçi senede birkaç kere hasat alabiliyor.Başka alanlarda çiftçiler yönlendirilmeli ,desteklenmeli, teşvik edilmeli ve yeni ürünler yetiştirilmeli.

 Ulaşım: Ulaşım yolları kavşağında bulunan  ve ulaşımı rahat olan ille­rimizin nüfusu artmıştır. Yıllar sonra  yol tamam gibi(iç yollar hariç),havaalanı ve liman önemli yatırımlar bunlar gerçekleşmeli.

Turizm: Ülkemizde, Ege ve Akdeniz kıyılarında­ki merkezlerde turizmden dolayı nüfus yoğunlaşmıştır.Ordu’ya uygun Deniz,yayla,kış,av, sağlık,kültür,eğitim turizmi desteklenmeli çalışmalar yapılmalı.

Eğitim:Eğitim ve öğretimin genişletilmesi yeni fakülteler açılmalı ,eğitim kalitesi dahada artılırmalı ,16000 olan Üniversiteli sayısı daha çok yükseltilmelidir.

Spor ve sanat: İnsanımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutacak ,yetiştirecek ve topluma kazandıracak sosyal projeler yapılmalı sanat ve spor üzerine çalışmalar üretilmeli ,tesisler hizmete girmelidir.

Sonuç olarak yazılacak ,söylenecek çok şey var ama  uzatmaya gerek yok ,siz şu yukarıdaki konularda politikalar geliştirin ,Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan, Başbakanımızdan bu hizmetler konusunda görüşün destek isteyin,Ordu’yu ileri taşıyın yeter.Halk sizi o zaman alkışlar.

Yoksa değerli büyüklerimizin vaktini böyle anlamsız konularla harcamaya  ve havanda su dövmeye gerek yok.

NOT:Nüfus sayımızın aslında Büyükşehir olmak için yetmediğini de ,nüfusun nasıl yükseltildiğini de  sanırım sağır sultan bile duymuştur.O zaman  haklıymış gibi Millet olarak Alavere ile sahip olduğumuz şeyin ,dalaveresini yaparak daha fazla kepaze olmayalım.

 

saygılar

Cihan Çakır

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-