eskort samsun

ÜNYENETHABER

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN YENİ UMUT OBB

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN YENİ UMUT OBB
24 Haziran 2022 - 1:58

 

Ünye’nin kanayan bir yaralı haline gelen Kültür Merkezi inşaatında belirsizlikler devam ederken, Ünye’de Yalı mevkisindeki vatandaşlarla bir araya gelen Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, “Talep edilmesi halinde Ünye’nin Kültür Merkezi inşaatını Ordu Büyükşehir Belediyesi tek başına yapar” diyerek gündeme değiştirdi.

Bu açıklamanın ardından Ünye sivil toplum kuruluşları harekete geçerek bir an önce Kültür Merkezine kavuşmak için imza kampanyası başlattı.

ŞEN NE DEMİŞTİ?

Şen açıklamasında ,“Bu güne kadar Ordu Büyükşehir Belediyesi son yapılan hesaplamalara göre 184 milyon liralık Ünye’ye yatırım yapmış. Yıllardır kangren olan Kültür Merkezi için Ordu Büyükşehre talep edilsin bu güne kadar 10 tane kültür merkezi niteliğinde yatırım yapmış ise Ünye içinde Kültür Merkezini yapar. Yeter ki bize bir talep gelsin, Ordu Büyükşehir bunu her halükarda yapar. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler  Ünye’ye hizmet etmekten  kaçar mı hiç” demişti.

STK’LARDAN İMZA KAMPANYASI

 Ünyeli  STK’lar nu  önemli olan bu konuda işbirliği ve güç birliği yapmak için toplanmışlardı. 21/06/2022 tarihinde  ÜTSO Toplantı salonunda istişare ve imza toplantısı gerçekleştirilmişti.Ve bu toplantının ardından imza kampanyası başladı.

Ünye Sanat Ve Kültür Derneği Başkanı İsmet Küçükoğlu öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğinde toplanmaya başlayan imza kampanyasına destek artarak devam ediyor.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada,”tüm Ünye kamuoyuna çağrımızdır ; Ünye Sanat ve Kültür Derneği olarak, kentimizde yapımı durdurulan ve tüm kamuoyu tarafından üzüntü ile karşılanan, ÜNYE KÜLTÜR MERKEZİNİN yeniden ihyasının ORDU BÜYÜK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ tarafından yapılması ile ilgili olarak, talepte bulunulacaktır.Tüm STK başkan ve üyelerimizin ve tüm Ünye gönüllülerinin imza kampanyamıza katılımını bekliyoruz”denildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-