eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kentsel Dönüşümde Bizlerde Varız

Kentsel Dönüşümde Bizlerde Varız
22 Ocak 2015 - 15:44

Sanayi Sitesi Esnaflarımız 

BLD_0529

Sanayi sitesi esnaflarla Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar kahvaltıda bir araya geldi

Ünye Sanayi sitesi Başkanlığında Kahvaltı programına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Sanayi sitesi Başkanı Ali Özkan ve sanayi Esnafları katıldı.

Ali Özkan Konuşmasında’’ Kentsel dönüşümle ilgili bizler de sanayi sitesi başkanı olarak sizlerin adına kentsel dönüşümde bizlerde varız diye başkanımıza destek verdik. Başkanımızın her yaptığı projeye yatırımlarında elimizi taşın altına koyarız ama gelecekte bütün ustalarımız vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek suretiyle varız diyoruz. Biz başkanımıza dedik bizde varız ama bizim mevcut sanayi sitemizin dışında, bir tane dükkân kalmamak şartıyla tüm arkadaşları aynı yerde toplamak şartıyla bizde varız dedik. Ben başkanıma bugünkü ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum’’dedi

Başkan Çamyar ise ‘’Sanayi bizim Ünye deki tüm kardeşlerimiz gibi özellikle sanata olan elinde nasır olan alnında ter olan her kardeşimiz bizim için değer ifade ediyor. Bizler kentsel dönüşümle ilgili üç nokta belirledik. Bunlardan belediye sineması, kültür merkezinin olduğu yer, ve rüzgarlı sokak. Rüzgârlı sokaktaki bina sahiplerimizle iki defa toplantı yaptık. Şimdide üçüncüsü yapmayı planlıyoruz. Arkadaşlarımız bakanlığın önerdiği kamulaştırma bedelini Ünye belediyesinin olsun. Biz yeni yapacağımız binadan mülk isliyoruz, para istemiyoruz dediler. Bizlerde tahmini olarak rüzgarlı sokağın kamulaştırma bedeli 3 milyon tutuyor. O caddeyi denizle buluşturacağız sahile bağlayıp.

Temel Düşüncemiz Kimseyi Mağdur Etmeyeceğiz.

Sanayi sitesiyle ilgili sizleri yakından ilgilendiren konu yer tespitimizi yaptık. Bununla ilgili Büyükşehir kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık, 8 ila 9 milyonluk rakam tutuyor. Bu rakamla sanayi sitesinin kuracağımız alanın kamulaştırmasını yapacak. Bu kamulaştırma yapıldıktan sonra buranın üst yapısını Sanayi Ticaret Bakanlığı modern tarzda inşa edecek. Sonra sizlere gelinip dükkânların metre karesi ile eş değer fiyatlarda olan sizlere sebep olmayacak olan bir düzenlemeyi ortaya koymuş olacağız. Bu çalışmayı yaparken burada sizlere sizin dükkânlarınız ufak olabilir. Öbür taraftan büyük dükkânlarda alabilirsiniz. Bütün bunlarla ilgili elimizde bir proje yok. Ve şehir’e girilirken burası kötü bir görüntü var. Biz Ünye deki dükkânlarımızın özellikle araçlarımız artık modern bir hale geldi. Araçlara baktığımız zaman yıllık bakımları hep elektronik ortamda gerçekleşiyor. Servis hizmeti sunabilecek olan kaliteli dükkanlar ortaya koymamız gerekiyor. Bizim temel amacımız bu. Burada hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Hiç kimsenin elinden değerleri zorla alınmayacak. Daha güzel bir dükkan için kademe oluşturulacak. Sanayi sitemizin projesi için önce kamulaştırılması yapılması gerekiyor. Sonra üst bölgenin yapılması gerekiyor. Sonrada sizlere teklife gelinmesi gerekiyor. Bizler hukukçuyuz. Adaletli olacağız. Partimizin adı adaletle başlıyor. Önce adaleti kurgulayacağız. Bizler sizlerle beraber bu yolu yürümemiz gerekiyor. Seçim döneminde beraber yürüdüğümüz gibi. Bizim kapımız her zaman açık. Konuşarak yol haritamızı belirleyeceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz temel düşüncemiz bu’’ şeklinde konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-