eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kaymakamlar Toplantısı Perşembe’de Yapıldı

Kaymakamlar Toplantısı Perşembe’de Yapıldı
19 Mart 2015 - 17:00

IMG_5188

            Kamu yatırımlarının ve hizmetlerinde koordinasyonu sağlamak, ilçelerin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişimine katkı sağlamak maksadıyla projeler üretmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılmakta olan Kaymakamlar Toplantısı, Perşembe ilçesinde yapıldı.

            Perşembe ilçesindeki bir restoranda, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun Başkanlığında, Perşembe Kaymakamı Ahmet ARIK’ın evsahipliğinde yapılan Kaymakamlar Toplantısı’na, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK, Vali Yardımcıları Ömer ADAR, Mehmet Erhan TÜRKER, Halil KARBUZ, Engin AVCI, İl Emniyet Müdürü Caner TAYFUR ve ilçe kaymakamları katıldı.

            Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde yapılması için alınacak tedbirlerin yanı sıra, ilçelerdeki kamu yatırım ve hizmetlerinin takibi, ilçelerde sosyal projeler geliştirilmesi ve uygulanması, kan bağış oranının yükseltilmesi için çalışma yapılması, konularıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının en önemli gündem maddesi olan seçim güvenliği konusunda açıklamalarda bulunan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Seçimler, demokrasinin vazgeçilmez öğelerinden birisidir. Her seçimde olduğu gibi yaklaşmakta olan Milletvekili Genel Seçimi’nde halkımızın, seçmenlerin iradelerinin tam olarak sandığa yansıması, siyasi parti adaylarının güven içinde rahatça kendilerini tanıtabilmeleri, ifade edebilmeleri, halkımızın huzur ve güven ortamı içinde demokratik ve Anayasal haklarını hür iradeleri ile kullanabilmeleri için gerekli güvenlik ve asayiş tedbirlerini almalıyız. Bunun için hem 298 sayılı yasa hükümlerinin, hem de Yüksek Seçim Kurulu’nun karar ve tebliğlerine göre hareket etmeliyiz. İlçe Kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimizin yetkilileri, görevlileri seçim güvenliğiyle ilgili konulara tam anlamıyla vakıf olmalılar. Önleyici tedbirleri mutlaka almalılar. Seçim öncesi, seçim esnası ve seçim sonrasındaki güvenlik tedbirleri iyi planlanmalı. İl ve ilçe seçim kurullarının araç-gereç ve personel taleplerinin yerine getirilmesinde azami hassasiyeti göstermeliyiz. İlimizde, seçimlere gölge düşürecek, şaibe oluşturacak en ufak bir durum yaşanmamalı. Bunun için gereken tüm tedbirleri almalıyız. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı ‘Seçim Takvimi’ işlemeye başladı. Seçim Takvimi de dikkate alınarak, mülki idare amirlerinin yetkisi dahilinde olan işlerle ilgili yapılması gereken ve alınması gereken önlemleri takip etmeli ve uygulamalıyız” dedi.

İlçe kaymakamlarından, kamu görevlilerinin seçim sürecinde devletin tarafsızlığı ilkesini zedelememeleri ve duyarlı davranmaları konusunda uyarılmalarını isteyen Vali BALKANLIOĞLU, propaganda döneminde çevreyi ve insanları rahatsız edecek şekilde gürültü ve görüntü kirliliği oluşmaması için de gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İlçe kaymakamlarından, ilçelerindeki yaşlılar, engelliler, yetim ve öksüz çocuklar için özel projeler geliştirmelerini ve uygulamalarını da isteyen Vali BALKANLIOĞLU, “Kaymakamlarımız, ilçelerindeki yaşlıları, engellileri, yetim ve öksüz çocukları tespit ederek, ilçelerindeki veya ilçe dışındaki işadamlarının, hayırseverlerin, sivil toplum kuruluşlarının da desteğini almak suretiyle yapacakları sosyal projelerle toplumumuzun dezavantajlı kesimine devletimizin sıcak elini uzatmalıyız. Onlarla yakından ilgilenmeliyiz. Onları hayata bağlayacak, sevindirecek, mutlu edecek projeleri geliştirip, uygulamalıyız. Diğer illerde ve ilçelerde başarıyla uygulanan bu tür projeler var. Bu projeler de örnek alınmak ve geliştirilmek suretiyle daha iyi, daha güzel projeler hazırlanıp, uygulanabilir. Tüm kaymakamlarımızın bunun arayışı ve çabası içinde olsunlar” diye konuştu.

Toplantıda, kan bağışının önemine dikkat çeken Vali BALKANLIOĞLU, Türkiye’nin kan bağışında gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını vurgulayarak, “Dünyada gelişen teknoloji karşısında üretilemeyen tek şey kan’dır. İnsanlarımızın kan ihtiyacı ancak ve ancak bağış yoluyla giderilebilmektedir. Gelişmiş ülkelerde kan bağışı bilinci son derece yerleşmiş bir durumda. Ancak, Türkiye’de bu durum biraz da kan vermenin önemi yeterince anlatılamadığından gelişmiş ülkelerin oranından daha düşük durumda. Ordu’da ise Türkiye ortalamasının altında bir kan bağışı var. Bunu Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmalıyız. Kaymakamlarımız bu konuya eğilmeli, samimi bir şekilde el atmalı ve kan bağışını teşvik edici etkinlikler yapmalılar. İnsanlarımız kan vermenin neden önemli olduğunun bilincine varmalılar. Bunu onlara iyi anlatmalıyız. Kan bağışı sayesinde bir çok insanımızın hayatı kurtulmaktadır” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, kaymakamlardan ilçelerinde yapılan işlerin sıkı takipçileri olmalarını ve başlatılan yatırımların belirlenen sürelerde bitmesi için denetimlere ağırlık vermelerini de istedi.

Toplantıda, Kızılay Ordu Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr.Cengiz DÖNMEZ tarafından “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı”, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Sadık DEMİR tarafından “Seçim Güvenliği” konusunda bir sunumda bulunuldu.

IMG_5188 IMG_5205 IMG_5216

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-