eskort samsun

ÜNYENETHABER

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA BAŞLADI

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA BAŞLADI
31 Ocak 2015 - 8:40

Herkes O’nu okuyor

kullan kitap ana resim (1)

Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği (ORGED) ’nin düzenlediği Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’in (s.a.s) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle başlattığı ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi Ordu’da düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

ORGED Başkanı Muharrem Parlayan, 7’den 77’ye herkesin, Hz. Muhammed (sav)’in hayatını okuyup daha iyi tanıması ve örnek alması hedeflenen yarışmanın başvurusu 2 Ocak’ta başladı. En az 15  bin kişinin hedeflendiği yarışma için ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin seviyelerinde 4 farklı kitaptan sınav düzenlenecek.
Derneğin toplantı salonunda yapılan programda ORGED olarak amaçlarını, “Muhammedi Ruh’un unutturulmaya çalışıldığı zamanda; kalemler O’nu yazsın, diller O’nu söylesin, gözler O’nu okusun.” şeklinde açıklayan Parlayan, Türkiye geneli yarışmayı düzenleyen Peygamber Yolu Derneği’nin bu yıl ki yarışmayı ilkokul, ortaokul, lise, yetişkin olmak üzere dört ayrı kategori de yapacağını belirtti.

Parlayan, seçilen kitapların her yıl faklı olacağını; lise ve yetişkin kategorisindeki kitaplarda her yıl Peygamberimizin bir yönü ön plana çıkartılacağını söyleyerek, “Bu yıl lise kategorisinde şiddete karşı duran ve Nebevi bir duruşu gösteren Efendimizin (S.A.S) yaptıklarını anlatan Sulh Peygamberi isimli eser okunacak. Yetişkin kategorisinde ise ‘İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz’ isimli kitap okunacak. Bu kitap Efendimiz’ in insanlarla olan ilişkilerini açık bir şekilde anlatılıyor. Efendimiz anlattıklarını önce kendisi yaşamış, sonra etrafındakilerden talep etmiştir.” dedi.

BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK

Parlayan, Kaybedeni olmayan yarışma olarak ifade edilen projenin Ordu ayağında dereceye giren her dalda 11 kişiye toplamda 44  kişiye ödül verileceğini belirterek, sınavların Ordu ile birlikte tüm ilçelerinde yapılacağını ve son başvuru tarihinin 8 Mart olduğunu söyledi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-