eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kaplanlar Sinop’ta Kükredi! 0-1

Kaplanlar Sinop’ta Kükredi! 0-1
09 Şubat 2015 - 8:29

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup 17. Hafta mücadelesi

0802201503uny

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup 17. Hafta mücadelesinde deplasmanda Sinopspor’a konuk olan Ünyespor rakibini ilk yarıda kaptan İbrahim Karayiğit’in penaltıdan attığı tek golle 1-0 mağlup etti ve ligde kalma yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

 

Bal Ligi 5. Grup’ta alt sıralardan kurtulma çabasında olan Ünyespor geçtiğimiz hafta kendi sahasında 10 kişi kalmasına rağmen rakibi K.D.Ç.S Yenicespor karşısında 1-0 galip gelerek taraftarlarına yeniden inanç aşılamış  ve bu galibiyetin morali ile Sinopspor deplasmanına puan için gitmişti. Yeşil-beyazlılar Sinop Dokuzoğlu Stadı’nda oynanan zorlu mücadelede ligin ilk yarısında şaibeli bir şekilde mağlup olduğu rakibinden rövanşı almasını bildi. Karşılaşmada Ünyespor’a galibiyeti getiren golü Kaptan İbrahim Karayiğit kaydetti.

Karşılaşmaya Sinopspor Mehmet Bayram, Bünyamin Karabaşoğlu, Metin Kasap, Muhammed Akkaya, Recep Yıldız, İlhami Işık, Okan Tirgil, Barış Ülger, Emre Atalı, Serkan Odabaşıoğlu ve Yunus Kutbay on biri ile başlarken Ünyespor ise Tanzer Kargoğlu, İsmail Karayiğit, Özay Günay, Ferda Uygun, Oğuzhan Uslu, Taner Cındık, İbrahim Karayiğit, Adnan Dönmez, Ceyhun Bükü, Oğuzcan Alkan ve Batuhan Türkmen kadrosu ile sahaya çıktı. Ünyespor’da maçın ikinci yarısında Ceyhun Bükü’nün yerine Yunus Emre Erdem, Oğuzcan Alkan’ın yerine Anıl Kalaycı ve Batuhan Türkmen’in yerine de İlkay Okutucu oyuna dahil olan isimler oldu.

Ünyespor’un deplasmanda Sinopspor ile mücadelesini Kırıkkale Bölgesi hakemlerinden Dursun Can yönetirken, yardımcılıklarını ise Ankara Bölgesi’nden Celal Ertaş ve Volkan Altuntaş yaptı. Maçın 4. hakemi ise Oğuzhan Taştekin idi.

Dokuzoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ünyespor’u yaklaşık 40 kişilik Oney Kaplanları Taraftar Grubu’da yalnız bırakmadı. İki takımın ilk dakikalarda kontrollü geçen mücadelesi ilerleyen dakikalarda karşılıklı ataklara dönüştü. Ev sahibi Sinopspor’un gol aradığı anlarda savunmasında çok dikkatli bir görüntü çizen yeşil-beyazlılar ani ve hızlı hücumlarla gittiği rakip kalede önce Adnan ile mutlak golü kaçırdı. Karşılaşmanın 36. dakikasında gelişen Ünyespor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Adnan altı pas içinde seken topu boş kaleye vurmak yerine geriye çekip düzeltmek isteyince ev sahibi takımın savunma oyuncuları durumunu bozarak vuruş yapmasını engellediler ve yeşil-beyazlılar öne geçme fırsatını kaçırmış oldu.

Batuhan’a yapılan hareket penaltı ve kırmızı kartı getirdi.

İki takım arasında bir an önce öne geçme arayışlarında ilk yarının son bölümlerine girilirken Ünyespor biraz daha ön plana çıkarken maçın 41. dakikasında gelişen atakta İsmail Karayiğit’in ceza sahası içine yaptığı etkili ortayı kalesinin terk eden kaleci Mehmet yumruklayamayınca boşta kalan top Batuhan’ın önünde kaldı. Topu kaleciden kurtaran Batuhan arkadan gelen Muhammed Akkaya’nın müdahalesi sonucu yerde kalınca maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Pozisyon sonrası hakem Dursun Can, ceza sahası içerisinde gole giden Batuhan’a faul yapan Muhammed Akkaya’yı kırmızı kartla oyun alanının dışına gönderdi.

Kaptan İbrahim’den ters köşe!

41. dakikada kazanılan penaltı atışı için topun başına kaptan İbrahim Karayiğit geçti. Takımın tecrübeli ismi kaptan İbrahim yaptığı klas vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçiren golüne imza attı. Bu golden sonra sahada 10 kişi ile mücadele etmek zorunda kalan Sinopspor karşısında daha rahat bir oyun ortaya koyan Ünyespor’da penaltının kahramanı Batuhan ikinci gol şansını yakaladı ancak 44. dakikadaki bu atakta İbrahim’in ara pasıyla buluştuktan sonra çapraz pozisyonda kaleci ile karı karşıya iken topu yakın mesafeden yan ağlara takınca farkı artıracak gol gelmedi ve ilk devre 1-0 Ünyespor üstünlüğü ile sona erdi.

Kaçan goller var!

Karşılaşmanın ikinci yarısında 10 kişi ile mücadele eden Sinopspor beraberlik arayışlarına girdi ve bir süre kontrollü oyunu tercih eden Ünyespor karşısında gol aradı. Ancak savunmasında yine etkili bir oyun ortaya koyan yeşil-beyazlılar bu dakikaları atlattıktan sonra rakip kalede yine pozisyonlar buldu. Maçın 67. dakikasında kontra atakta rakip savunmayı 3’e 1 yakalayan Ünyespor’da Ceyhun sağındaki Oğuzcan ya da solundaki Adnan’a vermek yerine vurmayı tercih edince kaleye etkisiz giden bu vuruştan da gol sesi çıkmadı. Bu pozisyonun ardından 73. dakikada süratle ceza sahası içine giren Oğuzcan müsait pozisyonda acele edince yaptığı vuruş direğin yanından auta çıktı. Bu pozisyonda Oğuzcan vurmak yerine yanındaki kaptan İbrahim’i görse Ünyespor’un 2. golü gelebilirdi. Maçın 84. dakikasında Ceyhun müsait pozisyondaki arkadaşları Batuhan ya da Oğuzhan’a aktaramayınca araya giren savunma tehlikeyi önledi.

İsmail gole geçit vermedi!

Karşılaşmanın 89. dakikasında Sinopspor çok etkili geldi. Ceza sahası içine yapılan ortayı iyi takip eden Metin Kasap arka direkte plase vuruşla topu filelere göndermek isterken İsmail Karayiğit araya girerek topu çizgiden uzaklaştırdı ve olası golü engelleyen isim oldu. Bu ataktan sonuç alamayan Sinopspor’un son dakikalardaki çabası da gol getirmeyince Ünyespor sahada 10 kişi ile mücadele eden rakibinii 1-0 mağlup etmesini bildi.

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile 3 puan sevincini taraftarlarıyla birlikte yaşayan Ünyespor elde ettiği bu kritik galibiyetle puanını 17’ye yükseltti ve sıralamada 11. basamakta yer aldı. Yeşil-beyazlılar ligin 18. haftasında kendi taraftarının önünde Güzelorduspor’u konuk edecek.

 

SPOR AKSİYON

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-