eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kameralı Güvenlik Sistemleri (CCTV) açılış töreni gerçekleştirildi.

Kameralı Güvenlik Sistemleri (CCTV) açılış töreni gerçekleştirildi.
06 Mart 2015 - 1:45

Vali BALKANLIOĞLU, ODÜ CCTV Yönetim Merkezi Açılışına Katıldı

DSC_6644

Ordu Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından Kameralı Güvenlik Sistemleri (CCTV) açılış töreni gerçekleştirildi.

ODÜ Kampüs alanında yapılan açılış törenine Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, akademik ve idari personel  katıldı.

Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Kameralı Güvenlik Sistemleri (CCTV)’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Üniversitemizde, tüm paydaşlarımıza daha güvenli bir eğitim ortamı ve yaşam alanları oluşturmak için uzun süren analiz ve ön hazırlık çalışmaları sonucu kurulumu tamamlanan ve en son teknolojinin yetişmiş insan kaynağı ile birlikte kullanıldığı Kamera Güvenlik Sistemi kurmuştur. Sistemin en temel özelliği giriş kapısından plaka tanıma sistemine izleme merkezinden kayıt birimine kadar yekpare ve merkezi bir sistem olması, Üniversitemizin fiziki genişleme, nüfus artışı senaryolarını da içeren geliştirilebilir modüler bir yapıya sahip olmasıdır” diye konuştu.

Sistemin, elektrik, internet gibi şebeke kesintilerinde dahi çalışmaya devam ettiğini söyleyen Rektör YARILGAÇ, bu tür sistemlerde çalışmayı engelleyen ve etkileyen kablo arızaları, disk arızaları ve kamera arızaları için özel önlemler alındığını belirterek, ”Üniversitemizde kurulan kamera güvenlik sistemine aynı zamanda kapı geçiş sistemi entegre edilerek kapı otomasyonu ve kapı güvenliği de sağlanarak yerleşkede ki otopark ve toplu yaşam alanlarının güvenliği de artırılmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri Kameralı Güvenlik Sistemleridd  (CCTV)nin açılış kurdelesini kesti.

Vali BALKANLIOĞLU, açılışın ardından Yönetim Merkezi ile Bilgi İşlem Sistem odasını gezerek detaylı bilgi aldı.

Sistemde 14 adet hareketli dome kamera, 109 adet sabit kamera ve 13 adeti sabit dome kamera olmak üzere toplam 136 adet kamera kullanılıyor. Bu çalışmada 8 adet iş istasyonu 4 adet kayıt yönetim platformu, 2 adet omurga anahtarı, 8 adet 24 port kenar anahtar ve 10 adet endüstriyel switch ve saha dolapları kuruldu.  Kamera kayıt ve çıktı alma Tüm bilgiler ve aktif datalar Bilgi İşlem Sistem odasında tutulurken, Yönetim, İzleme ve Saklama 3 ayrı lokasyona ayrılarak Sistemin daha güvenilir ve daha performanslı çalışması sağlanarak, bilginin güvenilirliği kontrol altına alınıyor.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-