eskort samsun

ÜNYENETHABER

KAHRAMAN ECDAD’TAN TORUNA MİRAS…VİDEO HABER

KAHRAMAN ECDAD’TAN TORUNA MİRAS…VİDEO HABER
26 Şubat 2015 - 1:08

DEDESİNİN HATIRASINI SONUNDA ALDI

ahmet sezer

 

İstiklal madalyası sahibi Ünye Çatalpınar Köyüne kayıtlı ninidze altın diş Hasan Sezer’ e ait istiklal madalyası Oğlu Rasım Sezer’e babasından hatıra kalan istikbal madalyasına kavuştu.

Gazinin Torunu  Ahmet Sezer; “Dedem 12 yıl askerlik yapmış ve askerlik süresi boyunca savaşlara katılmış ve istiklal madalyası almaya hak kazanmış. Dedem öldükten sonra bu madalya bir şekilde kaybolmuş. Herkes, dedemin bir istiklal madalyası olduğunu söylüyordu, bende bu şekilde tarihsel anıları sevdiğim için araştırdım .İlk olarak Genel Kurmay Başkanlığına mail attım ve iki gün sonra, sizin mailinizi biz Milli Savunma Bakanlığına attık, Milli Savunma Bakanlığı’da en kısa zamanda size dönecek, şeklinde cevap geldi. Bir süre sonra Milli Savunma Bakanlığı bize dönüş yaparak, birkaç evrakla askerlik şubesine başvuru yapmamı söylediler. Bizde o evrakları tamamlayıp başvuruda bulunduk ve başvurumuz incelemeye alındı. Arşiv İncelemeleri sonunda, dedemin İstiklal madalyasına sahip olduğu tespit edilerek İstiklal madalyanın tekrar darphanede basılarak hak sahibine teslim edilmesi uygun görüldü. Tabiki önce bizden birçok  evrak istediler ve bizde bizden istenen evrakları hazırlayıp Ünye Askerlik Şube Başkanlığına teslim ettik .

Daha sonra darphanede basımı gerçekleşen İstiklal madalyasını Ünye Şube Başkanlığından bir personel teslim alarak şube başkanlığına getirdi Ünye Askerlik Şube başkanlığından bize davet geldi istiklal madalyanızı size telsim edilmek üzere şube başkanlığımıza buyurun diye. Bizzad gittik ve şube başkanın elinden babama İstiklal madalyamız teslim etti dedi. Ünye Askerlik Şubesine de bize göstermiş oldukları ilgi ve alakalarından  dolayı çok teşekkür ettiklerini ilettiler.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-