eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kadınlar Siyasetin Nesnesi Değil Öznesidir…VİDEO HABER

Kadınlar Siyasetin Nesnesi Değil Öznesidir…VİDEO HABER
30 Ocak 2015 - 18:26

Ak Parti Ünye Kadın Kolları Başkanlık seçimleri yapıldı.

87

 

Kongre’de açılış konuşmasını Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığını yürüten Zeynep Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz açıklamalarında; “2001 yılında başlamış olduğum bu kutlu yolculukta sona gelmiş bulunmaktayım. Bu yolda zulmün karşısında, mazlumun yanında olarak daha güzel yaşanabilir bir dünya için çalıştık. İnancımızın suç olarak görüldüğü günlerden bu ülkeyi bugünlere, bu davayı buralara hep beraber taşıdık. Omuzlarımızda büyük bir sorumlulukla hareket ettik. Görevimizi elimizden geldiği, aklımızın erdiği kadarıyla ifa etmeye çalıştık. Kimi zaman hüzünlendik, kimi zaman sevince boğulduk. Hep birlikte el ele yürüdük. Bu yolculukta birlikte yürüdüğümüz dava arkadaşlarıma ve benden yardımları esirgemeyen eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için rabbime hamd ediyorum. Bu kongre ile yepyeni, pırıl pırıl arkadaşlarıma görevimi teslim ediyorum. Bize düşen görevi nasıl hassasiyetle ve gururla yerine getirdiysek, bugün göreve gelen kardeşlerimizin de aynı hassasiyet ve gururla yerine getireceğinden hiç şüphem yoktur. Aynı zamanda bu görevi yönetimimden bir kardeşimizin üstlenmesi beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Kendilerine güvenim tamdır. Ne zaman bize ihtiyaç duysa en büyük yardımcısı ve destekçisi olacağıma kimsenin şüphesi olmasın. Allah yardımcısı olsun ve utandırmasın” dedi.


Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün; “Günümüzde kadınların siyaset yapmasının erkeklerden çok daha zor olduğunu biliyorum. Çünkü kadın anadır, bakmak zorunda olduğu şeyler vardır, kadın çilekeştir bu vesile ile geçmiş dönemde görevini başarıyla yerine getirmiş olan başkan ve yönetim kurullarına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte onlarla birlikte başarılarımıza devam edeceğiz. Türkiye yeni bir süreçten geçiyor. Bu değişimi Ak Parti kadroları gerçekleştiriyor. Bu kadrolarda bulunan birçok vatandaşımız başörtüleri sebebiyle okullara alınmadı. Ama bugün Ak kadrolar sayesinde okullara bu şekilde girilebiliyor. Türkiye artık derin devlet anlayışına girmiştir. Milletimizle kurduğumuz bağı asla koparmayacağız. Bunun yolu da mütevazı olmaktan geçiyor. Bizim siyasetimizin en keskin düşmanı kibirdir. Kibri Allah’da sevmez. Bu dönem büyük sorumluluk içersindeyiz. Ünye’de başlamış ve yeni başlayacak olan projelerimizi yerine getireceğiz.”


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Kongreler hiç şüphesiz bir siyasi partinin kendisini yenilemesi geleceğe yeni ufuklar açması aşamasında en önemli hareketlerden bir tanesidir. Özellikle partimizi ayakta tutan her türlü desteği, gayreti, çabayı, ailesinden, evlerinden, çocuklarından feragat edip emek vermek suretiyle 2002 tarihinden bu zamana kadar yapılan tüm çalışmalarımızda tarih yazan kadınlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. En yakın tarih olarak 30 Mart seçimlerinde gece gündüz yanımızda olan yağmur çamur demeden bizimle birlikte kapı kapı dolaşmak suretiyle aldığımız %58,5 oyda en büyük pay sizsiniz. Sizlerin omuzlarına basarak yükseliyoruz. Çalışan alt kademe arkadaşlarımızı bu noktaya geldikten sonra unutmayan bir anlayışın sahibi de Ak Partidir. Onun içindir ki ak parti kadın kotasını her zaman üstte tutmak suretiyle bir çalışma yürütüyor.”

Ak Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol; “Bir kongre sürecini daha hep beraber yaşadık ve yaşıyoruz. Önce ana kademe ilçe kongrelerimizi tamamladık, ardından kadın kolları ve gençlik kollarımızın kongreleriyle bu süreci devam ettiriyoruz. Gençlik kongrelerini tamamladık. Şimdi kadın kollarının kongresini de tamamlıyoruz. Kongreler kan verme zamanları, arınma ve yeniden güç kazanma zamanları. Sonuç olarak bütün siyasi partiler ve bizim için önemli. Ak Parti’nin kurulduğu günden bu zamana hep başarılarının üzerine başarı katarak bugünlere geldi. Bunun altında yatan yegâne sebep değerli kadınlarımızdır. Neden? İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın Beyoğlu’nda Şişli’de hanımefendilere verdiği değerle onların bu çalışmalarını değerlendirmesiyle onların bu denli çok çalıştığını biz biliyoruz. Kadınlar evde ana ve eş olacak, dışarıda memur, işçi, emekçi olacak ama en zoru da siyasetçi olacak. Siyaset kadına yakışıyor ancak kendilerini yakışır bir şekilde yapmaları gerekiyor.”

Ak Parti Ünye Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Fatma Çalık; “1978 Trabzon doğumluyum. 1999 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldum. 2 çocuk annesiyim. Yaklaşık 14 senedir Ünye’de ikamet etmekteyim. 4 yıl önce ilçe kadın kollarında başladığım görevime farklı sorumluluklar alarak devam ettim. Bu seçimlerde de kadın kollarına aday oldum. İnşallah bu doğrultuda kadın kardeşlerimizin yararına olacak çalışmalar yürüteceğiz. Birlik beraberlik içersinde olacağız.”
Kongrede Ak parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanlığına emeklerinden dolayı Zeynep Yılmaz’a çiçek takdim edildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-