eskort samsun

ÜNYENETHABER

İzmitliler’i sokağa döken neden

İzmitliler’i sokağa döken neden
07 Mayıs 2013 - 10:48

zmit’te kaynağı belirlenemeyen yoğun LPG gaz kokusu tedirginlik yarattı. Kentte bazı okullar, öğrencilerin gaz kokusundan tedirgin olması nedeniyle bir süreliğine boşaltıldı. Saat 14.30 sıralarında başlayan ve batıdan esen rüzgarla birlikte başta İzmit kent merkezi olmak üzere bazı yerleşim birimlerinde ev ve işyerlerinin içine kadar sızarak rahatsız edici düzeye ulaşan gaz konusu endişe yarattı. Vatandaşlar bilgi almak için Polis İmdat ve İzmit Gaz A.Ş., Çevre Müdürlüğü, Tüpraş santralı gibi kurum ve kuruluşları telefonla arayarak bilgi almaya çalışmasına rağmen gaz kokusunun kaynağı bulunamadı.

Bu arada İzmit kent merkezindeki Kız Meslek Lisesi, ağır şekilde hissedilen gaz kokusunun öğrencileri rahatsız etmesi üzerine okul yönetimi tarafından tedbir olarak boşaltıldı. Gaz kokusunun kaynağının neresi olduğu hala kesinlik kazanmazken, Körfez İlçesi’nin Tüütünçiftlik bölgesinde kurulu bulunan Tüpraş ile onun yakın çevresinde faaliyet gösteren boru hattı ile bağlantılı LPG dolum tesislerinde herhangi bir sorun olmadığı belirtildi.

KOKUNUN KAYNAĞI BELLİ OLDU

Yapılan ihbarlar üzerine harekete geçen Çevre Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonunda, Tüpraş’ın Körfez İlçesi Tütünçiftlik Mevkiinde kurulu İzmit Rafinerisi’nde bir kontrol vanasının arızalanması nedeniyle gaz kaçağının meydana geldiğini tesbit edildi. Bu tesbitlerin ardından kükürt bileşenli bir gazın çevreye yayıldığı, kokunun da bundan kaynaklandığı bildirildi.

Tüpraş’a bu nedenle 40 bin 636 TL para cezası da uygundığı öğrenildi. Konu ile ilgili olarak Tüpraş’tan ise açıklama yapılmadı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-