eskort samsun

ÜNYENETHABER

İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

İstiklal Marşının Kabulü Mesajı
12 Mart 2015 - 1:12

 

1111

İstiklal ve bağımsızlık Türk milletinin sahip olduğu en büyük erdemdir. Şair Mehmet Akif Ersoy da bu erdemle, büyük bir samimiyet ve coşkuyla kaleme aldığı İstiklal Marşımızda, milletimizin ortak hissiyatına tercüman olmuş, milli duyguları şahlandırmış, maneviyatı yükseltmiş, mücadele gücüne güç, kararlılığına kararlılık katmıştır. Türk milletinin ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı ve gönül birlikteliği İstiklal Marşımızla tüm dünyaya haykırılmıştır.

12 mart, milletimizin hürriyet mücadelesinin destanı olan kurtuluş savaşımızın coşkuyla anlatıldığı, İstiklal Marşımızın kabulünün 94.  yıldönümüdür. İstiklal mücadelesinin en çetin yaşandığı 1921 yılında milli ve manevi duyguları şahlandıran İstiklal Marşımız, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmıştır. Şair ödüllü yarışmaya, ödülü almamak şartıyla katılmıştır.

Türk milleti bu milli mücadele ruhundan güç alarak kalkınmasına devam etmektedir. Bizlere düşen milli birlik ve mücadele ruhunu hiç kaybetmeden genç nesillere, gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Bu vesileyle marşımızın kabulünün 94. yıldönümünü kutluyor, millet şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum.

 

 

Ahmet ÇAMYAR

Belediye Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-