eskort samsun

ÜNYENETHABER

İŞ MAKİNALARI YOLU AÇTI, İTFAİYE YANGINA MÜDAHALE ETTİ

İŞ MAKİNALARI YOLU AÇTI, İTFAİYE YANGINA MÜDAHALE ETTİ
13 Ocak 2015 - 9:18

Yoğun kar yağışının etkili olduğu İkizce ilçesinden gelen ikametgâh yangını ihbarı üzerine harekete geçen Ünye İtfaiye Grup Amirliğine bağlı İkizce Müfrezesi İtfaiye ekipleri, Enağızlı Mahallesine doğru harekete geçtiler.

it ya

Yoğun kar yağışının devam ettiği ilçede olumsuz hava koşullarının itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatması üzerine, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesine bağlı iş makineleri hemen bölgeye sevk edilerek yol açma çalışmalarına başlandı.

Açılan yoldan olay yerine giden itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

İLK MÜDAHALEYİ GÖNÜLLÜLER YAPTI

Bu arada itfaiye ekipleri olay yerine ulaşana kadar bölgede daha önce başlatılan gönüllü itfaiyecilik programı kapsamında eğitim alan Yoğunoluk Mahalle sakinleri olaya ilk müdahaleyi gerçekleştirerek yangının büyümesinin önüne geçtiler.

Yapılan müdahale ile bir facianın önüne geçildiğini belirten yetkililer, bu müdahale ile gönüllü itfaiyecilik çalışmasının ne kadar gerekli olduğunun da görüldüğünü belirttiler. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi iş makinalarının karla kaplı yolu açarak itfaiyenin olay yerine ulaşmasında büyük pay sahibi olduğunu ifade eden yetkililer, “Halkımızın gönüllü itfaiyeciliği benimsemesi ve projenin hayata geçmesi ile olası büyük felaketlerin de önüne daha kolay geçileceği görülmüş oldu” dediler.

Yangının söndürmesinin ardından ekipler, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi iş makineleri yardımıyla merkeze dönüş yaptılar.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-