eskort samsun

ÜNYENETHABER

Husumetli aileler barıştırıldı

Husumetli aileler barıştırıldı
07 Mayıs 2013 - 10:51

Gaziantep’te 3 ay önce alacak meselesinden dolayı Suruçlu olan Akşam ve Karadeniz aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Bu kavga sonrası 2 aile arasında başlayan husumeti sonlandırmak için bölgedeki aşiret reisleri ile kanaat önderleri aracılık etmeye başladı. Yapılan görüşmelerde her 2 ailenin fertlerinin de barışmaya ikna olması üzerine bugün Suruç’un Aligör Beldesi’nde tören düzenlendi.

Törene; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun ile husumetli ailelere mensup yaklaşık bin kişi katıldı. Husumetli ailelere mensup kişilerin birbiriyle tokalaştığı törende konuşan Vali Celalettin Güvenç, hiç uğruna kan akıtılmaması gerektiğini ifade ederek, “Peygamberler şehri olan bu kentte artık kan davalarının son bulmasını istiyorum.

Bugün aralarında husumet bulunan iki ailenin sorununu bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlıurfa’da artık kan davaları konuşulmamalı. Devletimizin personeli özellikle kolluk kuvvetleri mesaisinin önemli bir kısmını bu huzursuzlukları çözmek için harcıyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Akşam ile Karadeniz ailesinin fertleri okunan dualar eşliğinde birbirleriyle tokalaşıp, kurulan yer sofrasında birlikte yemek yiyerek husumete son verdiklerini ilan etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-