eskort samsun

ÜNYENETHABER

Her Ay Bir Konu-Bir Konuk Projesi Başladı

Her Ay Bir Konu-Bir Konuk Projesi Başladı
21 Şubat 2015 - 10:37

”Kişisel Hijyen ve Sağlıklı Yaşam”

FE

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanlığınca Kur’an Kurslarında ”Her Ay Bir Konu-Bir Konuk” projesi kapsamında yeni bir çalışma başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Dairesi Başkanlığınca Kur’an Kurslarında ”Her Ay Bir Konu-Bir Konuk” projesi kapsamında yeni bir çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında Ünye İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız ve Erkek Kur’an Kurslarında eğitim gören öğretici ve öğrencilere yönelik bireysel, dini ve toplumsal gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla ”Her Ay Bir Konu-Bir Konuk” adı altında konferanslar düzenlenmesi planlanarak ilk konferans Ünye Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ”Kişisel Hijyen ve Sağlıklı Yaşam” adı altında gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftü Vekili Mustafa OCAK, Peygamberimiz S.A.V ‘in İki nimet vardır ki; insanların çoğu onların değerini bilmezler. Sıhhat ve boş vakit” hadisi şerifini hatırlatarak, “Her işin başı sağlık”, “sağlık olsun” “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözleri, dilimizde çokça kullandığımız ifadelerdir ve bunlar sıhhatin önemini yeterince anlatmaktadır diyerek, dinimizde sağlığın önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmasının ardından konferans vermek üzere Ünye Toplum Sağlığı Merkezinden Ebe Fatma Canbulan ve Satiye Vural kız kuran kursu öğrencilerine Sağlık Memuru Ahmet Yıldırım ise erkek kuran kursu öğrencilerine”Kişisel Hijyen ve Sağlıklı Yaşam” konulu konferans vererek:

  • Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlımızdaki önemi,
  • Yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunları
  • Sigaranın insan vücudundaki zararlı etkileri
  • Kişisel Hijyen kurallarına uyulması gibi konularda öğrenci ve öğreticilerimize bilgiler verdiler.

Seminerde   “Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere, başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizlik olduğu ve Hijyenle mikro organizmaların çoğalması ve insanlara bulaşmasının önlenmesi amaçlanarak gerekli tedbirlerin alınmasının altı çizildi.

Konferansta ayrıca ”Kişisel hijyen, kişilerin kendi sağlığını korudukları ve devam ettirdikleri öz bakım uygulamalarıdır.

Sağlığın korunması için düzenli bir şekilde saç, eller, vücut, ağız ve dişlerin bakımı ile giyeceklerin temizlenmesi gereklidir. Bu konuda en başta el yıkama gelir. Her türlü öksürük, aksırık esnasında mutlaka kâğıt mendil kullanılmalı ve sonrasında eller temiz su ve sabun ile yıkanmalıdır. Burun sildikten, tozlu bir işten, temizlikten, tuvaletten sonra, yemekten önce ve yemekten sonra mutlaka ellerin yıkanması gerekli olduğu hatırlatıldı.

Konferansın sonunda Ünye Müftü Vekili Mustafa Ocak konferansı gerçekleştiren Ünye Toplum Sağlığı Merkez personeline ve katılımcılara teşekkür ett

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-