eskort samsun

ÜNYENETHABER

Halep’te kimyasal saldırı mı yapılacak?

Halep’te kimyasal saldırı mı yapılacak?
27 Kasım 2014 - 0:08

Suriye’de Esed rejimine bağlı ordu güçleri Halep’te Duğu Guta, Dareyya ve Hanu’u-asel bölgelerinde kimyasal silah kullanmaya hazırlanıyor.
Suriye askerlerine Halep kentinde gaz maskesi dağıtılması, Esed güçlerinin kimyasal silah kullanma hazırlığı yaptığı şeklinde yorumlandı.

Halep Komutanlığı Operasyonlar Birimi’nde görevli adının açıklanması istemeyen üst düzey bir komutan, Halep’in kuzeyindeki Handerat ve Seyfat bölgelerinde konuşlandırılmış Suriye rejimine bağlı güçlere gaz maskesi dağıtıldığını belirterek, ordunun kenti geri almak amacıyla muhalif birliklere karşı kimyasal silah kullanmaya hazırlandığını iddia etti.

Esed güçlerinin Doğu Guta, Dareyya ve Han’u-Asel bölgelerinde kimyasal silah kullanmasının ardından söz konusu silahlara yeniden başvurmasının mümkün olduğu ifade edildi.

Muhaliflerin, Esed rejimden her türlü saldırı bekledikleri ve muhtemel saldırıya karşı gereken hazırlıkları yaptıkları kaydedildi.

Esed güçlerinin 21 Ağustos 2013’te Şam’ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda 426’sı çocuk, bin 300’ün üzerinde sivil hayatını kaybetmişti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-