eskort samsun

ÜNYENETHABER

Hafta Sonu Havalar Nasıl?

Hafta Sonu Havalar Nasıl?
20 Şubat 2015 - 18:10

15-gunluk-hava-durumu

Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre hafta başından itibaren Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin cumartesi günü yani yarın akşam saatlerinde yağışlara neden olduktan sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü bölgemiz genelinde az bulutlu ve açık, gece ve sabah saatlerinde ise iç kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayının görüleceği belirtildi.

Pazartesi günü ise bölgemiz geneli parçalı bulutlu gece ve sabah saatlerinde yoğun olmakla birlikte iç kesimlerde sisle birlikte buzlanma, don ve zirai don olabileceği, görüş mesafesinde de azalma tahmin ediliyor.

Salı günü ise hava sıcaklıklarının Batı Bölgelerinden başlayarak önümüzdeki hafta bölge genelinde artarak mevsim normalleri civarında seyredeceği, hatta orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen ılık ve yağışlı sistem sebebi, ile bölgemizde görülen yağışları genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kötü hava şartları nedeni ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (don,buzlanma,ulaşımda aksamalar, sis, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, gribal enfeksiyon,zirai don vb.)gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması can ve mal kaybınını önlenmesi için halkı uyarılırdı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-