eskort samsun

ÜNYENETHABER

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ENGELLİ ARACI

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN ENGELLİ ARACI
26 Şubat 2015 - 11:47

EF

Avusturya’da bir otomotiv fabrikasında engelli araçlarının bakım onarım işlerinde işçi olarak çalışan 50 yaşındaki Erol Şensoy, 3 yıl önce trafik kazası geçirdi. Bedensel engelli olarak koltuk değnekleri ile yürüyen ve tekerlekli sandalye kullanan Şensoy, ailesiyle memleketi Ordu’ya döndü. Burada engelli araçlarının tamirini yaptığı bir işyeri açan Şensoy, “Ordu’da artık engelli kardeşlerimizin akülü arabalarının bakım, tamir ve onarımının yanı sıra, bir otomobilin engellilerin durumuna göre dönüştürülüyor” dedi.

Avusturya’da otomotiv sektöründe çalışan evli ve 5 çocuk babası Erol Şensoy, 3 yıl önce Türkiye’ye tatile gelirken trafik kazası geçirdi. Geçirdiği kaza sonrası bacağında oluşan hasar nedeniyle yürümekte güçlük çeken ve koltuk değnekleri ile yürüyen Şensoy, ailesi ile birlikte memleketi Ordu’ya kesin dönüş yaptı. Koltuk değneklerinin yanı sıra tekerlekli sandalye de kullanan Şensoy, dönüş yaptığı Ordu’da engelli aracının onarımını yapabilecek işyeri olmadığı için işyeri açtı. Yaptığı ‘Engelli İşinde Çalışıyor’ projesi kapsamında İş Kur’dan aldığı hibe desteği ile engelli araçlarının bakım, onarım ve dönüşümlerinin yapılacağı işyeri açtı. 8 kişiye de istihdam sağladı.

Aküyle çalışan engelli araçlarının bakım onarımının yanı sıra otomobilleri de engelli aracına çeviren Erol Şensoy, “Yıllarca Avrupa’da otomotiv sektöründe çalıştım. Engelli araç bakım ve onarımını yapan fabrikalarda edindiğim tecrübeyi şimdi burada kendi memleketimde istihdama dönüştürüyorum. Benim de engelli olmam nedeniyle kullandığım akülü engelli aracın bakımını yaptırmakta güçlük çektim. Bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayınca başkalarının da bu sıkıntıları yaşamaması için böyle hizmet veren bir işyeri açmaya karar verdim. Engelli kardeşlerimizin arabalarının bakım, tamir ve onarımının yanı sıra, bir otomobili engellilerin durumuna göre dönüştürüyoruz” dedi.

Erol Şensoy ayrıca akülü engelli araçlarının güneş enerjisiyle çalışmasını sağlayacak bir proje hazırladıklarını da ifade ederek, “Ordu’da güneş enerjisi paneli montajı yapan bir firmanın Genel Müdürü ve teknisyeni olan Baki İnan’la akülü engelli araçları için icat ettikleri güneş enerjisi paneline patent almak için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunduk. Güneş enerjisi panelini akülü arabalara monte etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de tek olan bu projemizle engelliler artık yolda kalmayacak” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-