eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Göreve Geldiğimiz Günden Beri 3 Konunun Üzerinde Duruyoruz”

“Göreve Geldiğimiz Günden Beri 3 Konunun Üzerinde Duruyoruz”
13 Mart 2015 - 13:39

Ünye’lilik yapamıyoruz

MX9K04SY

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye OSB ile ilgili gelinen noktada Cevizdere’de planlanan OSB yerinin kapatılarak Killik mevkiinde yeni bir yer arayışının devam ettiğini belirtti.

Durmuş Zor, “İnşallah bu arayış sağlıklı bir arayış olur, sağlıklı bir sonuca doğru gideriz. 3-5 yılımızı daha oralarda oyalamamalıyız, insanlarımızı yanıltmamalıyız. Birlik ve beraberliği sağlamamız gerekir ve Ünye gerçekten hizmete susamış bir yer. Ünye ve arkasındaki ilçeler olarak birliktelik sağlamamız gerekmektedir.” dedi. Zor, “Hepimiz yurt dışına gittiğimizde Türk vatandaşı olmaktan gurur duyarız, İstanbul’da Orduluyuz diye gurur duyar, birlik ve beraberlik temin ederiz. Ama niçin Ünye’de Ünye’lilik yapamıyoruz onu anlayamıyorum. Ak Partili, CHPli ve MHPli olarak birbirimizin gücünü dağıtmak yerine, biz Ünye’liyiz ve Ünye’lilik şuurunu öne çıkararak hizmet istemeliyiz” diyerek çağrı yaptı. – Basının bizlere ciddi katkısı var –

ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, geçmişten bu yana bildiklerini basın yoluyla vatandaşlarla paylaşmaya çalıştığını, bu noktada basın mensuplarının önemli bir kamu hizmeti yaptığını ifade ederek, “Hiçbir sivil toplum kuruluşu veya resmi kurumlar kendi faaliyetlerini kendi imkanları ile anlatamazlar. Hepimiz basın aracılığı ile duygu, düşünce ve hizmetlerimizi vatandaşlarımıza anlatmak zorundayız. Bu noktada da sizin, bizlere ciddi katkılarınız var. Önümüzdeki dönemde de bu birlik ve beraberliğin devam etmesini diliyorum” dedi. –

Basının OSB desteği bizi mutlu etti – Basın desteğinin sivil toplum kuruluşu olarak kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Zor, “Göreve geldiğimiz günden bu yana üç konunun üzerinde durduk. Bunlar OSB, Akkuş-Niksar yolu ve Limanın büyütülmesidir. Bunlar Ünye ekonomisinin en az yüzde 35 oranında daha büyümesini sağlayacak konular olduğu için topluma rehberlik etmek adına bu konuların üzerinde durduk. Ben OSB ile ilgili Bakanımızla görüştüğümde ‘Önceki iktidarlar döneminde 12 yılımız geçti, bu iktidar döneminde de 12 yılımız geçti. Bizim üçüncü bir 12 yıla tahammülümüz yok’ dedim. Gerçekten Ünye OSB için 12 yıl beklememeli ve bekletilmemelidir” diye konuştu.

-Ünye’lilik yapamıyoruz

Ünye OSB ile ilgili gelinen noktada Cevizdere’de planlanan OSB yerinin kapatılarak Killik mevkiinde yeni bir yer arayışının devam ettiğini belirten Zor, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İnşallah bu arayış sağlıklı bir arayış olur, sağlıklı bir sonuca doğru gideriz. 3-5 yılımızı daha oralarda oyalamamalıyız, insanlarımızı yanıltmamalıyız. Ünye turizm ve eğitim alanında bazı yatırımları gerçekleştirmiş olsaydı belki OSB’ye bu kadar ihtiyaç olamayabilirdi. Ancak bu konuları da gerçekleştiremedik.

Bu konularda siyaset yapmamamız gerekir. Ünye ve arkasındaki ilçeler olarak birliktelik sağlamamız gerekmektedir. Hepimiz yurt dışına gittiğimizde Türk vatandaşı olmaktan gurur duyarız, İstanbul’da Orduluyuz diye gurur duyar, birlik ve beraberlik temin ederiz. Ama niçin Ünye’de Ünye’lilik yapamıyoruz onu anlayamıyorum. Ak Partili, CHPli ve MHPli olarak birbirimizin gücünü dağıtmak yerine, biz Ünyeliyiz ve Ünye’lilik şuurunu öne çıkararak hizmet istemeliyiz. Bizim birlik ve beraberliği sağlamamız gerekir ve Ünye gerçekten hizmete susamış bir yer.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-