eskort samsun

ÜNYENETHABER

GEREKEN DESTEK VERİLECEK

GEREKEN DESTEK VERİLECEK
21 Şubat 2015 - 21:00

20150221_857584

Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Cüneyd Düzyol ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaret ederek gerçekleşen kamulaştırma alanları ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Müsteşar Düzyol ve Müsteşar Yardımcısı Tuna’ya Üniversitemizin gelişim sahasıyla ilgili bilgi aktaran Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a, ODÜ Genel Sekreteri Metin Karakuş ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kürşat Taştan eşlik etti.

Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde yer alan çalışmaları ve mevcut kampüs alanının incelenmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın makamında ağırladığı Müsteşar Düzyol ve Müsteşar Yrd. Tuna; Üniversite’deki büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu ve yapılan çalışmaları başarılı bulduğunu belirterek Rektör Prof. Dr. Yarılgaç’ı eğitime sunduğu bu katkılar dolayısıyla tebrik etti.

Üniversitenin gelişim sahasını harita üzerinde göstererek detaylandıran ve büyümenin daha da hızlanabilmesi için gereklilikleri anlatan Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, Üniversitemizin gelişim sahaları içerisinde yer alarak kampüs alanını ikiye bölen Ordu Çevre Yolu güzergahının Üniversite sahasının dışına ötelenmesi hususunda da Kalkınma Bakanı Müsteşarı Mustafa Düzyol ve Müsteşar Yardımcısı Tuna’ya bilgi verdi.

Üniversite yerleşkesinin bir bütün halinde düşünülmesi ve gelecek planlamalarının yapılmasıyla ilgili olarak kamulaştırma alanları ve Çevre yolu çalışmalarının görüşüldüğü ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “İstikrarlı bir şekilde büyüyen ve her geçen gün gelişim gösteren Üniversitemizin bir bütün olarak düşünülmesi ve planlanması bizim için önem arz etmektedir. Gelişim haritasını çizdiğimiz Üniversitemizin gelecek planlamalarında en iyi fiziki gelişimi göstermesi adına devletimizin kaynaklarını en verimli şekilde nasıl kullanacağımızın ve şehrimize nasıl daha fazla ivme kazandıracağımızın öncelikli çabası üzerindeyiz.” dedi.

Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı ve Müsteşar Yardımcısı ile gerçekleşen görüşmede Üniversite gelişim ve büyüme sahası içerisindeki verilen kararların yerinde ve doğru bir karar olduğunu vurgulayarak bundan sonraki evrede yapılacak kamulaştırma alanlarında Kalkınma Bakanlığı olarak Ordu Üniversitesi’ne gereken desteğin sağlanması hususunda çalışmaların başlatılacağını, gelişme ve genişleme çalışmalarının hızla sürdürülmesi konusunda ise gerekli adımların atılacağını dile getirdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-