eskort samsun

ÜNYENETHABER

FIRAT İÇİN MEYDANLAR DOLDU

FIRAT İÇİN MEYDANLAR DOLDU
27 Şubat 2015 - 9:51

20150226_814558

Fatsa Ülkü Ocakları Teşkilatı, Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için ilçe meydanında program düzenledi. Programa MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, Altınordu İlçe Başkanı Osman Sıldır, 21. Dönem Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve binlerce vatandaş katıldı.

Programda katılanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüne neden olayı protesto ederlerken, katillerin bir an önce bulunmasını ve hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istediler.

Programda konuşma yapan Cemal Enginyurt; “Ülkücü Hareket yeni ve tarifsiz bir acıyla karşı karşıyadır. “Üniversite kampüslerine yuvalanmış eli kanlı teröristler gencecik bir evladımızı, kalbi vatan aşkıyla çarpan bir Ülküdaşımızı, henüz hayatının baharında bir millet sevdalısı fidanımızı katletmiştir. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK’lı caniler tarafından bıçaklanarak hunharca şehit edilmesi hepimizin yüreğini derinden zedelemiştir.

Türkiye sözün bittiği noktaya doğru günden güne savrulduğunu ve toplumsal huzurun hedef alındığını söyleyen Enginyurt, “İç kavga ve karışıklık ortamı planlayan çevrelerin oyun ve tezgâhları toplumsal huzur ve asayişe kast etmekte, bunun yanında birlikte yaşama iradesini kırmaktadır. AKP’nin; Ankara’da, İmralı’da ve Kandil’de pazarlık yaptığı, jest ve tavizlerle elini güçlendirdiği hainler saldırı ve tahrik kampanyalarına devamlı yenilerini eklemektedir. Çözüm diyerek PKK’nın silahını temizleyen, namlusuna hedef belirleyen Hükümet ve çürümüş devlet görevlileri İzmir’deki kanlı cinayetin esas azmettiricisi, gerçek sorumlusudur. Fırat’ımızı hayattan koparan İzmir’deki kanlı cinayet AKP-PKK ortak yapımı olarak milli hafızalara kazınmıştır. Sorumlular mutlaka mahşeri vicdan ve adalet önünde hesap vereceklerdir” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisinin şehidinin hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacak, duygusal taşkınlık, kontrolsüz nefret ve anlık tepkilerle hıyanetten nemalananların ekmeğine yağ sürmeyeceğini sözlerine ekleyen Enginyurt; “Kaybımız ne kadar ağır, hüznümüz ne kadar fazla, feryadımız ne kadar haklı olsa da sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmede kararlıyız. Hiç kimse, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in cesaretini sınamaya, metanetini test etmeye, dayanıklılığını ölçmeye kalkışmamalıdır.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-