eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIK 2,4 DOLARA DÜŞTÜ

FINDIK 2,4 DOLARA DÜŞTÜ
31 Ekim 2021 - 21:52

Geçen yıl sezon 27 liraya satılan fındığın bu yıl 23 TL’ye satılırken,   fındık dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.

Dolar her   gün artarken  fındık fiyatı yerinde sayıyor. Gübre yüzde 200 zam yedi tarım bitti.  Ancak bu şartlarda üretici bahçeye giremez.

Ziraat odaları fındık fiyatı maliyetini 27 tl açıklarken , bugün ki şartlarda fındık maliyeti 30 tl nin üstündedir. Üreticilerin yüzü gülmesi için bu rakamın en az  30 lira beklentisinin halen devam etmekte.

Toprak Mahsulleri Ofisi ve serbest piyasada üreticilerin hiçte hak etmediği fiyatlar mevcut olurken , Fındık TMO da  26.5 TL’den , serbest piyasada ise  23-24 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

DOLAR KARŞISINDA FINDIK ERİDİ

Geçtiğimiz sezon ki   döviz kuruyla hesapladığımızda fındık yaklaşık 4 dolardı. Şimdi ise fındık fiyatı 24,5 liraya kadar geriledi. Döviz kuruna baktığımız zaman 1 dolar yaklaşık 9,5 lira ediyor. Böyle oluncada   1 kilo fındık yaklaşık 2,4 dolar ediyor.

Her şey apaçık ortada. Şu an fındık 30 lira olsa bile bu ekonomik şartlarda üreticimiz yine zor durumda ve bir an önce fiyatlar revize edilmelidir…

CİHAN ÇAKIR

KARTEGDER BAŞKANI

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-