eskort samsun

ÜNYENETHABER

ERKAMDER Mekke’nin Fethi

ERKAMDER Mekke’nin Fethi
31 Aralık 2014 - 9:56

Darul Erkam, Sultan Abdulhamit Han İlim ve Kültür Derneği Erkamder Mekke’nin Fethi adlı program düzenledi.

Alyans düğün Salonundaki programa siyaset ve iş dünyasının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı

Alyan düğün Salonunu dolduran vatandaşlar Mekke’nin Fethi’ni ve İslam tarihini anlatıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuranı Kerim ile başladı

Kuranı Kerim okudu.

ERKAMDER adına konuşan Ahmet Ali Tatlıgül Hoca ise  gerçekleştirdikleri programa katılımın yoğun olmasına değindi

 

Mekke’nin Fethi konulu sunum gerçekleştirirken Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in 23 yıllık Peygamberlik hayatında bizzat katıldığı savaşlara ve sonuçlarına dikkat çekti.

 

Ünye Alyans Düğün Salonu’nda düzenlenen gecede konuşma yapan Darul Erkam Sultan Abdulhamit Han İlim ve Kültür Derneği Ünye Şubesi Onursal Başkanı Ahmet Ali Tatlıgül; “Ünye’de yaklaşık 9 yıldır Ünye Fevzi Çakmak İlim ve Kültür Derneği olarak Mekke’nin Fethi Gecesi’ni kutlamaya, anmaya ve anlamaya gayret ettik.

Allah’a hamd olsun her yıl, biraz daha ileriye giderek biraz daha iyisiyle Allah bizleri muvaffak eyledi. Allah hayır peşinde koşan kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırsın. Yılsonu geldiğinde insanların oluk oluk ne olduğu belli olmayan yılbaşı kutlamalarına ki yılbaşı ise; hesap verme konusunda bir yılın geçmiş, bunun düşünülmesi gerekir. Bizlerde onlarla aynı safta olmayalım, bizler bu gecelerimizde Allah’ın bize ikram ettiği en büyük işlerden biri olan Mekke’nin fethi ki peşinden İslam’ın bütün memleketlere yayılmasına vesile olan Mekke’nin fethini kutlayalım. Kendi davamıza çok büyük bir şey yapmamış olsak da onların davasına karşı duralım da tarafımız belli olsun istedik” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-