eskort samsun

ÜNYENETHABER

ENGELLİYE MÜJDE

ENGELLİYE MÜJDE
18 Şubat 2015 - 10:10

Engeli Araçları Bakımı, Ordu’da Yapılacak

GB7S12CI

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Türkiye İş Kurumu’nun kendi işini kurmak isteyen engellilere sağladığı “Kendi İşini Kurma Desteği” projesi kapsamında, Ordulu engelli Erol ŞENSOY tarafından açılan ve engelli araçlarının bakım, onarım ve dönüşümlerinin yapılacağı işyerinin açılışına katıldı.

Karşıyaka mahallesinde, Şensoylar Otomotiv adıyla açılan işyerinin açılış törenine, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ,Ordu İl Emniyet Müdürü Caner TAYFUR, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK, Ordu Özürlüler Derneği Genel Başkanı İmdat AKTAŞ, Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi Başkanı Selma GÜLSEREN, işyeri sahibi Erol ŞENSOY ve diğer davetliler katıldı.

Vali BALKANLIOĞLU; “Bu İşyerinde Ordu’da ve Bölgede Olmayan Bir İlk Gerçekleştiriliyor”

Ordu’da bir ilk olan ve engeli araçlarının bakım, onarım ve dönüşümünün yapılacağı işyerinin açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Değerli iş yeri sahibi kardeşimizi tebrik ediyorum. Eli ayağı tutan, çalışabilecek durumdaki insanlar, Valilikten, Belediyelerden yardım istiyorlar. Başkasına muhtaç pozisyonda, kendini acındırarak, yardım ve destek istiyorlar. Dünyayı cam arkasından seyredecek, hayata küsecek diye beklenen insanlar, gelmişler son derece güzel bir iş yeri oluşturmuşlar. Bu işyerinde Ordu’da ve bölgede hiç olmayan bir ilk gerçekleşiyor. Engelli kardeşlerimizin arabalarının bakım, tamir ve onarımının yanı sıra, sıfır bir araba engellilerin durumuna göre dönüştürülüyor. İşyeri sahibi, şanzıman konusunda otomobili engelli aracına dönüştürme olayı bölgede yok. Ben bunu Ordu’ya kazandırmış oluyorum diyor. Kendisi güneş enerjisi paneli icat ettiğini yakında bu işi bu arabalara monte edeceğini, dolayısıyla bu engelli kardeşlerimizin sınırsız hareket özgürlüğüne kavuşacağını söyledi. Yani hayattan kopmayan, hayatta dört elle sarılan, hayata küsmeyen, çevresinin üzüntü kaynağı olmayan, insanlara çok ihtiyacımız var. Bizler de örnek almamız lazım. Bu anlamda engelli kardeşimizi tebrik ediyorum. İnşallah sonuna kadar gider ve örnek olur. Bu işyerinin açılmasına vesile olduğu için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzü de tebrik ediyorum. Hükümetin son derece güzel bir projesi. Sadece işsize iş değil, aynı zamanda istihdamı artıracak, işsizlere iş kapısı açacak çalışmalar içerisindeler” dedi.

Açılış töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ da, “Valiliğin desteğiyle ve tüm belediyemizin koordinasyonuyla Ordu’ya çok farklı ve imtiyazlı iş statüsü kazandırdık. Sadece İşkur bünyesinde ilçe belediyeleri olarak ve diğer kurumlar olarak tahmin ediyorum ki 1500’e yakın Ordu’da istihdam sağlıyoruz. Bu çalışanlarımızın parasını da tamamını da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız veriyor. İşkur üzerinde de ödeniyor. Bu bizim açımızdan çok önemli bir gelişme. Zira biz 9 ay süresince çalıştırıyoruz bu da belediyemize yük olmuyor. Diğer kamu kurumlarına yük olmadan, Ordulu istihdam edilmek suretiyle topluma faydası oluyor. Tabi imtiyazlı bir yer bu kurulan iş yerimiz. İşkur marifetiyle Avrupa Birliği de içine girmek suretiyle destek almış ve müşteri itibariyle adrese teslim araçların ve özel mukabele görmesi gereken kimlerin gelip başvura bileceği bir tesis. Ben hakikaten tebrik ediyorum, gönülden kutluyorum. Sizin buraya gelirken göstermiş olduğunuz o mücadele ve ayakta dik duruşunuzu gördükten sonra yanımdaki ağabeyime dedim ki, ‘Çalışmayan, ben işsizim diyen, hiçbir eksikliği olmadığı halde iş ve istihdam konusunda imtihanlı davranan ve tembellik yapanlar bu tabloyu bir görsünler’’ mücadele azminizden dolayı sizi gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ ise, “İşkur’a olan bugüne kadar imajı her ne kadar kamu fark edilmese de biz sonuna kadar fark ediyoruz. Özellikle kendi işini kurma projeleri, engellilere destek gibi çalışmalar yapan, hanım kardeşlerimize yönelik destekler sonuna kadar devam ediyor. Bu sürecin bundan sonra artarak devam etmesini istiyoruz. Belediyeler olarak, gerek büyükşehir belediyemiz, gerekse biz sonuna kadar bu yapılacak olan çalışmalarda var olacağımızı, desteğimizi esirgemeyeceğimizi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK, “Engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere 36 bin lira şeklinde destekli bir proje. Her dönem içerisinde biz bunun başvurularını alıyoruz. Ordu’da ilk açılışını yapan proje bu proje. İki tane projemiz daha var. Birisi sıvacılık projesi, diğeri de arıcılık projesidir. Biz bunun artarak devam etmesini istiyoruz. Bu konudaki desteklerimizde sonuna kadar sürecek” dedi.

İşyeri sahibi Erol ŞENSOY, “Avrupa Birliği’nin ‘Engelli İşinde Çalışıyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilmiş olan iş yerimi bugün sizlerle birlikte açmış bulunuyorum. Öncelikle bu işin yerinin açılmasında bana destek olan sayın valime ve İşkur İl Müdürü İsa Kaymak beye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan tüm bürokrat ve konuklarımıza teşekkür ediyorum

Konuşmaların ardından okunan dua ve kurdele kesimi ile işyerinin açılışı gerçekleştirildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-