eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Engel Tanımıyoruz” Projesinin Kapanış Etkinliği Yapıldı

“Engel Tanımıyoruz” Projesinin Kapanış Etkinliği Yapıldı
03 Şubat 2015 - 16:45

Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen Ordu Valiliği koordinasyonunda, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından yürütülen “Engel Tanımıyoruz” projesinin kapanış etkinliği yapıldı.

 DSC_4395

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Engel Tanımıyoruz” projesi kapanış etkinliğine, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Baro Başkanı İlhan KURT, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Emniyet Müdürü Caner TAYFUR, Vali Yardımcısı Engin AVCI, Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit KIYICI, Kumru Kaymakamı Ahmet Oğuz ASLAN, İkizce Kaymakamı Cihan KAYAALP, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet TÜRE, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer DEMİRÖZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Suat AYAZ, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent ÖZSOY, Ordu Spor Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat YAVUZ, Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nihat YERLİKAYA, bazı daire müdürleri ve engelli aileler katıldı.

 

“Engelli Vatandaşlarımızı, Dünyayı Evlerinin Penceresinden Seyretmeye Mahkum Edemeyiz”

 

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, engelli vatandaşların mutlaka topluma kazandırılması gerektiğini belirterek, “Bir engelliye sahip olmak, aileler için çok büyük bir travma gibi geliyor. Ancak bu oluşuma toplum olarak bizde destek veriyoruz. Bu insanların ağır imtihanını toplum, devlet, herkes birlikte göğüslemeli.  Engelli vatandaşlarımız da sağlam bireyler gibi her türlü haktan, her türlü imkandan istifade etmek durumunda. Bu insanları dünyayı evinin penceresinden seyretmeye mahkum edemeyiz.  Toplum olarak biz onların önünü açmak zorundayız. Belediyeler başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ve imar mevzuatında her şey engellilerin yardımsız hayatını devam ettireceği şekilde dizayn edilmesi lazım. Bir engelli evinden çıktığı zaman rahatlıkla hayatını idame ettirebilmeli. Sokağa çıkmalı, çarşıya, pazara gitmeli. Çarşı pazarda alışverişini yapıp evine dönebilmeli. Sağlıklı insanların rahatlıkla istifade edebildiğimiz her türlü sportif faaliyetleri engelli kardeşlerimiz de yapabilirler. Yeter ki kendilerine uygun dizayn edilmiş sahalar ve spor tesisleri geliştirilsin” dedi.

“Herkesin Toplumsal Duyarlılığa ve Farkındalığa Destek Vermesi Lazım”

Engellileri sporun değişik dallarıyla tanıştırmak ve spor yaptırabilmek amacıyla ‘Engel Tanıyorum projesinin uygulandığın dile getiren Vali BALKANLIOĞLU, “ Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi lazım. Herkesin toplumsal duyarlılık ve farkındalığa destek vermesi gerekir. Çalışmalarında dolayı bütün ekibe ve sportif çalışmalarla aramıza dahil olan ve mutlu olmaya gayret eden, topluma adapte olmaya çalışan, engelli kardeşlerimize ve engelli ailelerine çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Ordu Spor Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat YAVUZ da, “Bu projeyle engel tanımadık. İlçe ilçe gezdik ve gerçekten çok büyük izler bıraktık. Merkez ilçemizle birlikte 19 ilçemize giderek, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, daire amirleri, öğrencilerin ve halkın katılımlarıyla muazzam organizasyonlar yaptık. İlçelerde derin izler bıraktık. Engelli ailelerine ulaşarak, engelli çocuklarına sahip çıkmalarını, onları sonuna kadar desteklemelerini sağlamak ve engelli bireylerin toplum içerisinde başarılı birer birey olmaları için var gücümüzle çalışmaktayız. Eğitim, kültür, sosyal, sanat ve spor alanlarında çeşitli organizasyonlara ve faaliyetlere katılmak suretiyle engellilerimizin topluma kazandırılmasına yardımcı oluyoruz. Bizler bir şeyler yapmaya çalıştığımızda destek buluyoruz. Ama kabuğumuzu kırıp, evimizden çıkmak gerekiyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından, görme engelliler ile Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinden oluşan 3’er kişilik takım arasında ‘GoalBall(Goltopu) oyunu oynandı. Oyunu, 8-5 görme engellilerden oluşan takım kazandı.

 

Daha sonra 5’er sporcudan oluşan Ordu Görme Engelliler Spor Kulübü ile Ordu Valiliği takımları arasında futbol müsabakası yapıldı. Bu müsabaka ise 1-1 berabere sonuçlandı.

 

Etkinlikte, proje kapsamında 7 aydır okçuluk eğitimi alan Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü sporcuları tarafından okçuluk gösterisi yapıldı. Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol mensupları da engelli sporcularla birlikte ok attılar.

 

“Engel Tanımıyoruz” projesi kapanış etkinliği, düzenlenen kokteyl ile son buldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-