eskort samsun

ÜNYENETHABER

EMITT Fuarı 19’uncu Kez Kapılarını Açtı

EMITT Fuarı 19’uncu Kez Kapılarını Açtı
22 Ocak 2015 - 16:28

Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük ve en önemli uluslararası turizm fuarı olan ve bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde açıldı.

DSC_3674

 22-25 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)’ının açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman ARICI, İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN, Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ,  TYD Başkanı Murat ERSOY, TÜROFED Başkanı Osman AYIK, Turizm Atölyesi Direktörü Tülin ERSÖZ, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin GÜRCÜN, yabancı ülkelerden gelen turizm bakanları, bazı illerin valileri ve çok sayıda turizm profesyoneli katıldı.

 71 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açan EMITT Fuarı’nda  Altaş TV’nin Ordu standından gerçekleştirdiği canlı yayına katılan ve fuarla ilgili görüşlerini dile getiren Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Çok güzel bir organizasyon. Türkiye’nin 81 vilayeti ve uluslararası bir çok seyahat acentesi ve tur şirketi bu fuarda.  İlgi de oldukça fazla” dedi.

 “Ordu’nun Güzelliklerinin Tanıtıma İhtiyacı Var”

 Ordu’nun güzelliklerinin tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu belirten Vali BALKANLIOĞLU, Ordu’nun güzel değerlere sahip olmasına rağmen,  turizmden hak ettiği payı alamamasını yeterli tanıtım yapılamamasına ve ulaşımdaki sıkıntılara bağladı.

 “Bu Tür Fuarlara Önem Veriyoruz”

 “Ordu-Giresun Havalimanımız yakın bir tarihte açılacak. Bölünmüş yollar da yapılıyor” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Bizim tanıtılmaya ihtiyacımız var. Tanıtım için EMIIT Fuarı’nı bir fırsat olarak görüyoruz. Bunun için de fuardaki yerimizi aldık. Bu tür fuarlara büyük önem veriyoruz. Ordu, son dönemlerde ulusal kanalların gündeminde yer almaya başladı. Bir çok televizyon kanalında yayınlanan programların çekimleri Ordu’da yapıldı. Televizyon programları Ordu’yu artık televizyonda yayınlamaya başladılar. Bu konuda bizim girişimlerimiz var. Ben buraya hem bu fuar için geldim, hem de birkaç televizyon kanalında canlı yayın programlarına katılarak, Ordu’yu her yönüyle anlatmaya, tanıtmaya çalışacağız. Bunların hepsi aynen tarlaya tohum saçmak gibi birden ürün veren hususlar değil ama her seferinde yeni turizm hedeflerine ulaşarak, bir adım daha ileriye gitmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 “Ordu Daha Fazla Hareketlenecek”

 Vali BALKANLIOĞLU, ”Tüyap’ta düzenlenen EMITT Fuarı çok önemli bir organizasyon. Bu fuardan sonra, Ordu’nun turizmi, otellerin doluluk oranı, restoranlarımız, kısacası Ordumuz, her yönüyle daha fazla hareketlenecektir. Havaalanımız da her türlü övgüye layık. Türkiye’nin en büyük, en lüks denizin doldurulmasıyla yapılan dünyanın üçüncü havaalanı Ordu-Giresun havalimanı yapıldıktan sonra artık ulaştırma mazeretimizde kalmayacak” dedi.

 “Tanıtım Hamleleri Puan Getirir”

 Tanıtıma ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Vali irfan BALKANLIOĞLU, tanıtım adına yapılan her türlü faaliyet ve etkinlikleri değerlendirdiklerini ifade ederek, ”Ordulu hemşerilerimizden de istirhamımız  İstanbul’da 500 bine yakın Ordulu yaşıyor. Bu vatandaşlarımız Ordu’ya gelirken bir arkadaşını getirse İlimize milyonlarca insan gelir. Memleketlerinin tanıtımına bu sayede yardımcı olurlar.  Bu tanıtım hamleleri bize puan getirir” diye konuştu.

 “Ordu Kabuğunu Kıracak”

 Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Ordu kabuğunu kıracak Karadeniz’in ve Türkiye’nin bir numaralı ili olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 Ayrıca, Ordu standında birçok ulusal kanal Vali İrfan BALKANLIOĞLU ile röportaj yaptı.Vali BALKANLIOĞLU, gerçekleşirilen röportajlarda Ordu’yu  anlattı.

 Ordu Standı Büyük İlgi Görüyor

 12. salon ve 1230 nolu standta tanıtıcı materyallerin dağıtımının yapıldığı, yöresel yemeklerin sunulduğu, folklor gösterilerinin yapıldığı, Ordu Standı, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ordu’nun tarihi, turistik ve kültürel değerlerini yansıtan Ordu Standı, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Fuar, 25 Ocak Tarihine Kadar Açık Olacak

 Dünyada ve Türkiye’de turizmde öne çıkmak isteyen iller, beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonellerinin yer aldığı fuar, 25 Ocak’a kadar gezilebilecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-