eskort samsun

ÜNYENETHABER

EL ELE VERDİLER…VİDEO HABER

EL ELE VERDİLER…VİDEO HABER
15 Şubat 2015 - 0:43

“UYUŞTURUCU BİREYLERİ KÖLELEŞTİREN BİR MADDEDİR”

q

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen programa Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Güray Yılmaz, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, muhtarlar, AK Parti İlçe Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşması yapan El Ele Derneği Başkanı Adem Atik, “Doğup büyüdüğümüz yer olan Ünye’ye hepimizin sahip çıkması lazım. Bu tür sorunlar belki bu salonda olanların başına gelmedi. Belki bazı yakınların başına gelmiş olabilir ama bunun yarın kendi kapımızı çalmayacağının hiçbir garantisi olamaz. İçimizde bulunan aileler, genç kardeşlerimiz var. Şu anda bu işin içinde olup mücadele veren kardeşlerimizde var bu salonda. Biz bu arkadaşlarımızın her zaman yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu yola çıkarken hiçbir menfaat ve çıkar gözetmedik. Tek beklentimiz Allah rızası için bir şeyler yapmak” dedi.

Ünye Belediye Başkan Vekili Erhan Eren ise kendisinin 70’li jenerasyondan olduğunu ve o dönemlerde birilerinin ağabeylik yaptığını, şimdilerde bu rolü El Ele Derneği’nin üstlendiğini belirtti.

 

Eren konuşmasında, “Kötüyü insan kendisine toz kondurmuyor ve bizim başımıza gelmez zannediyoruz ama bu risk her zaman bizimde çok yakınımızda” diye konuştu.

 

“UYUŞTURUCU BİREYLERİ KÖLELEŞTİREN BİR MADDEDİR”
Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehtap Uysal, sentetik uyuşturucunun verdiği zararı gözler önüne sererek, “Uyuşturucu sadece Türkiye’nin sorunu değil hatta bizden daha fazla Avrupa ülkelerinin ve Amerika’nın sorunu. Fakat son yıllara kadar böyleydi. Bizim ülkemizde kullanım yaşı bu kadar düşmemişti ve kullanımı bu kadar çok değildi. Ne zaman uyuşturucu ülkemiz için sorun olmaya başladı? 2000’li yıllardan sonra sentetik uyuşturucuların ülkemize çok ucuz olarak sokulmasıyla bizim ülkemizde risk oluşturmaya başladı.

Her zaman çok önemliydi fakat son yıllarda kullanan kişilerin sayısında özellikle kullanan çocukların sayısında çok fazla artış oldu. Uyuşturucu sadece kullanan kişiyi ilgilendirmez. Bulaşıcı hastalıklara sebep olabilir ve uyuşturucu bireyleri köleleştiren bir maddedir” şeklinde konuştu

El Ele Derneği’nden övgüyle söz eden ve Türkiye’nin hiçbir yerinde rastlamadığı bir faaliyet olduğunu da belirten Prof. Dr. Mehtap Uysal, “Talebin azaltılması konusunda El Ele Derneği’nin bir çalışması var. Kendilerini gerçekten tebrik ediyorum. Türkiye’nin birçok yerinde sunum yaptım ama hiç böyle sosyal bir dernekle karşılaşmadım. Bu kadar yerinde bir tespitle uyuşturucu talebini düşürmeye yönelik bir işe kalkışmışlar. Kendileriyle görüştüğümde tam da benim sunumumda olan şeyleri yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-