eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ekmek zamı kapıda!

Ekmek zamı kapıda!
03 Ocak 2015 - 9:08

Ekmeğe 0,25 Kuruş Zam

ekmk

Rusya, rublenin zayıflaması nedeniyle oluşan enflasyona karşı hamle olarak buğday ihracatını yasaklamasının ardından, un fiyatlarında patlama yaşanıyor. Yaşanan finansal sıkıntıdan dolayı ekmeğe 0,25 kuruş zam yapılacağı konuşuluyor.

2010 yılında uyguladığı ihracat yasağıyla buğday fiyatlarının fırlamasına neden olan Rusya, zayıflayan rublenin yarattığı enflasyonist ortamda ülke içindeki arzı korumak için tahıl ihracatına yeniden kısıtlamalar getirdi. Rusya’nın güçlü tarım lobisi olan Tahıl Birliği, ülke içindeki arzı korumak için tahıl ihracatına getirilen kısıtlamalar nedeniyle diğer ülkelere sevkiyatın tamamen durduğunu ve büyük çaplı sözleşmelerin tehlikede olduğunu belirtiliyor. Yasaklanan ihracat, un fiyatlarında ciddi derecede artışa neden oldu. Fiyatların artması da ekmek fiyatlarına zam yapılacağının habercisi oldu.

“Devlet tedbir almalıdır”

Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, ekmek fiyatlarına zam gelemeden, devletin buğday sıkıntısını çözmesi gerektiğini söyledi. Devletin çözüm bulamaması halinde, ekmek fiyatlarına zam gelebileceğini belirten Başkan Yazıcı, “Rusya’nın buğday ithalatını yeniden gözden geçirmesi nedeni ve satışlara müdahale etmesi nedeni ile un fiyatlarında ciddi bir değişiklik olacağı gözlenmektedir. Bundan dolayı da ekmek fiyatları da ilerleyen günlerde buna bağlı olarak yüksele bilir. Ülkemiz kaliteli buğday temin etmek için maalesef yabancı ülkelerden buğday ithalatı yapmaktadır. Buna devletin çözüm bulması gerekiyor. Eğer bir çözüm bulunamazsa ilerleyen günlerde, un fiyatlarından dolayı ekmeğe zam gelebilir” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-