eskort samsun

ÜNYENETHABER

EHLİYETTE YENİ DÖNEM

EHLİYETTE YENİ DÖNEM
08 Şubat 2015 - 8:14

Stajyer sürücü dönemi başlıyor

FLASHABER_720_400




Ünye Güven Sürücü Kursu Müdürü Mehmet ARSLAN konuyla ilgili yaptığı açıklamada; yeni sürücü adaylarının artık ehliyet almalarının daha zor olacağını belirtti.

Şu anda yüyülükte 9 ayrı ehliyet veriyor, bu ehliyet sınıfları 17 ye çıkacak. Ehliyetlerin hepsi değişecek otomobil minibüs gibi küçük araçlar için kullanılan ehliyetler 10, otobüs ve kamyon gibi araçlar için kullanılan ehliyetlerde 5 yılda bir değiştirilecek sürücü belirtilen süre dolduktan sonra sağlık ocağına gidecek ve tekrar ‘’sürücü olur’’ raporu alarak bu raporu aldıktan sonra 15 lirasını verecek ve ehliyetini değiştirecek.

Ve İSKEF Başkanı Murat Tekin açıklamasına göre yaklaşık 24 milyon ehliyet bulunduğunu bunların 15 TL karşılığında yeni biriyle değiştireceğini söyledi. Alınacak olan yeni ehliyetlerin Avrupa ülkelerinde dahil 80 ülkede geçerli olacağını dile getirildi.

Arslan Artık (E) sınıfı ehliyet içinde direk başvuru alınamayacağını belirtti, gelen yeni düzenlemede ‘’Yönetmelikte küçük ehliyeti alıp, tecrübe edinip daha sonra büyük ehliyete geçme şartı gelecek.
Mesela bir kişi direk (E) sınıfı dediğimiz otobüs, kamyon ehliyeti ne başvuramayacak. Öncelikle(B) sınıfını alması gerekecek’’ diye konuştu.

Yeni Düzenlemede Bir Başka değişiklik’de. İlk defa sürücü kursuna ehliyet almak için başvuran kişinin yazılı ve direksiyon sınavlarında başarılı olduktan sonra 1 yıl staj göreceğini bu süre içersinde emniyet genel Müdürlüğü’nün sürücüye 50 70 ceza puanı hakkı vereceğini anlatan ARSLAN sürücünün bu sürede ceza puanı doldurması halinde aldığı stajyer ehliyetinin iptal olacağını söyledi.

Yaklaşık Türkiye’de 1.700.000 ehliyetin risk altında olduğunu söyleyen Ünye Güven Sürücü Kursu Müdürü Mehmet ARSLAN

Yönetmelik’de sınavda başarılı olan kişilere sertifikalarını emniyete götürmelerini bir süre getirmediğini ve bunun da iki yıl olduğunu dile getiren ARSLAN şu andan itibaren sürücü kursuna başvuracak adayların sertifikalarını aldıktan sonra bunların üzerinde yazılı olan tarih itibarıyla 2 yıl içersinde bunu ehliyete dönüştürmek zorunda olduklarını söyledi. Şu anda yaklaşık 1 milyon 700 bin ehliyet riskte. Ondan önceki ehliyetlerde 29 mayıs 2015 e kadar dönüştürülmek zorunda. Yani sertifika dosyalarının ehliyetine çevrilmesi gerekiyor. Çevrilmezse bu hakları yanacak tekrar sürücü kurslarına müracaat etmeleri gerekecek ifadesini kullandı.

555

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-