eskort samsun

ÜNYENETHABER

EĞİTİMCİLER ‘ANGARYAYA HAYIR’ DEDİ

EĞİTİMCİLER ‘ANGARYAYA HAYIR’ DEDİ
10 Şubat 2015 - 3:02

Eğitim Bir-Sen, ‘angarya hayır’ dedi. Ücretsiz nöbet uygulamasını protesto etmek için imza kampanyası başlatan Eğitim Bir-Sen Ordu Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ‘Angaryaya hayır, nöbete ücret’ dediler.

Eğitim Bir-Sen Ordu Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “nöbet görevine hayır ek ders ücretlerindeki adaletsizliğin giderilmesi ve okullarda ücretsiz verilen kurslarda görevlilerin ücret akması konusun” basın açıklaması yaptı.

Eğitim Bir-Sen Ordu Şube Başkanı İsmail Çelenk, Karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak için burada bulunduklarını belirterek, “uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını, sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talebimizi bir defa daha dillendirmek için toplanmış bulunuyoruz.”

Öğretmenlerin hukuka aykırı bir şekilde karşılıksız nöbet tuttuklarını belirten Çelenk, “Normlar hiyerarşisinde Anayasa ve kanunların altında yer alan yönetmeliklerin kanuni düzenlemeleri genişletmek ve değiştirmek gibi bir işlevleri bulunmamasına rağmen normlar hiyerarşisi içinde daha üst nitelikte norm olan Anayasa ve yasaya uygunluğu zorunlu bulunan yönetmeliğin, kanunda bulunmayan öğretmene nöbet görevini, yasal düzenlemeleri genişleterek uygulanır hale getiremeyeceği açıktır. Kısacası öğretmenlerimiz, hukuka ve kanuna aykırı bir şekilde karşılığı ödenmemiş bir görevle bağlı kılınmışlardır.”

Bu görev için hiçbir ilave ücret ödenmediği, yani karşılığı ödenmemiş bir emek öğretmenlerden beklenmekte olduğunu belirten Çelenk,”Kamu kurumlarında yapılan her nöbet görevinin bir karşılığı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasının izah edilecek bir tarafı yoktur. Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenmesi’ yönündeki talebimizin geçen süre zarfında karşılanması noktasında somut bir adım atılmaması üzerine haklı davamızda kamuoyu bilinci oluşturmak ve acil çözüm bekleyen sorunu konunun muhataplarının dikkatine sunmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-