eskort samsun

ÜNYENETHABER

Eğitim Yöneticileri Olarak, Çocuklarımıza Her Yönüyle Örnek Olalım

Eğitim Yöneticileri Olarak, Çocuklarımıza Her Yönüyle Örnek Olalım
16 Ocak 2015 - 14:13

Vali BALKANLIOĞLU

DSC_3092

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Altınordu ilçesinde üçüncüsü düzenlenen “Ordu İli Eğitim Kurumları Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Altınordu Kaymakamı Şenol ESMER, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai AKARSU, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, Perşembe, Ulubey, Kabadüz, Mesudiye Şube Müdürleri ile Okul Müdürleri katıldı.

İlki Fatsa, ikincisi Ünye, üçüncüsü ise Altınordu ilçesinde gerçekleştirilen “Ordu İli Eğitim Kurumları Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı”nda bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Eğitim yöneticilerimizin tamamının yenilendiğini, bazı arkadaşların yeni idareci olduğunu, bazılarının ise yer değiştirdiğini öğrendim. Yeni göreve atanan ve bu göreve talip olan sizlerle eğitimin önemi ve geleceğimiz açısından taşıdığı değer konularında sizlerle sohbet etmek istedim” diye konuştu.

“Yaşantımızla Çocuklarımızla Örnek Olalım”

“Sizlerin  mesleği eğitimci. Eğitim denilince sadece çocuklara ders müfredatını göstermek değil, her yönüyle örnek olmaktır. Çünkü, eğitim çok yönlü bir iştir diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, insan kalitesi, yaşam kalitesi, insan haklarına, hayvan haklarına çevreye duyarlılığı, bilgi seviyesi  ne kadar yüksekse, eğitim kalitesi de o kadar yüksek olur. Eğer iyi bir insan, iyi bir yurttaş,  çevreye duyarlı insanlar istiyorsak, çocuklarımızı, gençlerimizi iyi eğitmek zorundayız. Sadece ders müfredatı değil, her yönüyle çocuklarımıza iyi bir eğitim, iyi bir ders, iyi bir gelecek hazırlamak görevi bizlerin uhdesinde. Çocuklar sizleri örnek alarak bir yaşam çiziyor. Yaşantımızla çocuklarımıza örnek olalım. Eylem ve söylemleriniz birbirini tutmalı. Sözünüz çocuklar üzerinde tesir etmeli, önem arz etmeli. Sizler için bir anlam ifade etmeyen bazı şeyler, çocuklar için derin anlamlar ve kalıcı izler bırakıyor” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerinizi Sevin, Onlara Birşeyler Öğretebilmenin Heyecanını Yaşayın”

Öğrencilerini seven, her gün onlara bir şeyler öğretebilmenin heyecanı ile okula giden öğretmenlerin başarılı olacağına vurgu yapan Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu, eğitim ve öğretimde sizlerin sayesinde yavaş yavaş ilerleme kaydediyor. Okul ve mekanlar lüks denecek düzeyde yeniden yapılıyor. Ordu’da şu an 14 okul açılışa hazır. Fiziki mekan anlamında ilimizde hiçbir okul problemi kalmayacak” diyerek, eğitim ve öğretimde sadece öğretmenlerin sorumluluğu olmadığını, öğrencilerin ve eğitim yöneticilerinin de büyük rolü olduğunu kaydetti.

Ordu’da ekonominin fındığa dayalı olduğunu ve geçim şartlarını zor bir olduğunu belirten Vali BALKANLIOĞLU, Ordu’nun genç nüfusunun okumaktan ve meslek sahibi olmaktan ve bu sayede iş sahibi olmaktan başka çaresi olmadığının altını çizdi.

“Ordu Eğitimde Hak Ettiği Yeri Bulacaktır”

Vali BALKANLIOĞLU, ”Eğitim yöneticileri olarak  ağır bir sorumluluk taşıyorsunuz. Ben bu görevi hak ediyorum deyip bu göreve talip oldunuz. Bu sorumluluğun altında ezilmeyeceğinize inanıyorum. Pek çok projelerle hep birlikte bu işi başaracak, daha ileriye gideceğiz. Ordu, eğitimde hak ettiği yeri bulacaktır” diyerek, sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-