eskort samsun

ÜNYENETHABER

Eğitim Kurumlarını Ziyaret Etti

Eğitim Kurumlarını Ziyaret Etti
03 Mart 2015 - 17:30

Vali BALKANLIOĞLU, 

DSC_6319

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Altınordu ilçesinde  eğitim kurumlarını ziyaretleri kapsamında yapımı tamamlanan Ordu Büyükşehir Belediyesi  Anadolu İmam Hatip Lisesi  ile Altınordu Fen Lisesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi  Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni Ziyaret

Vali BALKANLIOĞLU ilk ziyaretini 28 Şubat 2013 tarihinde inşaatına başlanan ve 2 Mart 2015 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi  Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN ve Okul Müdürü Mustafa AKKOZ tarafından karşılanan Vali BALKANLIOĞLU, 40 derslikli, 200 kişilik pansiyon ve 750 kişilik spor salonundan oluşan Ordu Büyükşehir Belediyesi  Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin sınıf, kütüphane, Öğretmen odası ve diğer bölümlerini gezerek detaylı bilgi aldı.

“Başarılı Olabilmek İçin Gayret Gösterin”

Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Vali İrfan BALKANLIOĞLU, öğrencilerden gayret göstererek, derslerinde başarılı olmalarını ve çok çalışmalarını istedi ve kendisinin zor şartlar altında eğitimini nasıl tamamladığını paylaştı.

Okulun son derece güzel, her türlü donanıma sahip, modern olduğunu belirten Vali BALKANLIOĞLU, ”Hedefinizi hep yüksek tutun. İyi bir mesleği ve üniversiteyi hedefleyin. Eğer kaliteli bir üniversiteye giremezseniz, her şeyin sınavla olduğu bir ortamda bir yerlere girmenizde zor olacak. Bir düşünürün dediği gibi, ’eğer bir şeyi istiyorsanız, bedelini de ödemeye hazırsanız başarırsınız” diyerek öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi  Anadolu İmam Hatip Lisesi  toplantı salonunda öğretmenlerle de bir araya gelen ve bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Çocuklarımıza, gençlerimize sadece ders değil, ruh da vermek lazım. Geleceğimiz gençliğin ellerinde. Gelecekten ne bekliyoruz? diye baktığımızda gençliğimize bakmamız lazım” şeklinde konuştu.

“Herşey Sevgi ve İlgiden Geçiyor”

Vali BALKANLIOĞLU, ”Okulda vakit geçirmek, vakit öldürmek değil. Biz bu çocuklara nasıl faydalı olabiliriz? Ne verebiliriz? değişik yöntemlerle  çocuklarımıza faydalı olmanın yollarını bulmalıyız. Sizler için basit olan bazı şeyler, çocuklar için büyük önem arz edebilir. Küçük bir iltifat ve motivasyon başarı getirir. Her şey sevgi ve ilgiden geçiyor” diyerek, öğretmenlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Altınordu Fen Lisesi’ni Ziyaret

Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun eğitim kurumları ziyaretleri kapsamında ikinci durağı Altınordu Fen Lisesi oldu.

“Hedefleriniz büyük olsun”

Sınıfları dolaşarak, öğrencilerle sohbet eden Vali BALKANLIOĞLU, ”Çalışmak dışında mazeretiniz olmamalı. Her zaman büyük hedefleriniz olsun” dedi ve öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

 “Öğrencilere Örnek Olun”

Altınordu Fen Lisesi’nde de öğretmenlerle bir araya gelen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Öğrencilere vereceğiniz çok şey var. Onlara insanı değerlerle, çevre bilinci, hayvan ve insan sevgisi vererek, örnek  olmalısınız” dedi.

“Moral ve Motivasyona Önem Verin”

Vali BALKANLIOĞLU, ”Fen Lisesi bizim yüz akımız. Ordu’da eğitim planlarımız düzelmekle beraber başarı grafiğimiz biraz daha yavaş gidiyor. İstenilen seviyeye gelmesi için çaba göstermemiz lazım. Sizlerin öğrencilere bir şeyler verme çabası içinde olduğunuzu biliyorum. Biraz daha gayret ederek başarı grafiğimizi yükseltebiliriz. Öğrencilere kendimizi sevdirelim, moral ve motivasyona önem verelim” diye konuştu.

“Ordu Başarı Grafiğinde Yükselecek”

Öğretmenlerin  gayreti ile başarının artacağına vurgu yapan Vali BALKANLIOĞLU, ”Çocuklarımız daha başarılı olacak. Yüzümüz daha fazla gülecek ve Ordu başarı grafiğinde yükselecektir” diyerek, sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-