eskort samsun

ÜNYENETHABER

Eğitim Kurumlarına Ziyaretlerini Sürdürüyor

Eğitim Kurumlarına Ziyaretlerini Sürdürüyor
04 Mart 2015 - 18:10

Altınordu İlçesindeki eğitim kurumları ziyaretlerini sürdüren Vali İrfan BALKANLIOĞLU, bugün de Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) ile Zuher KAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi)’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

DSC_6540

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi)’ni Ziyaret

İlk olarak Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi)’ni ziyaret eden  Vali BALKANLIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN ve Okul Müdürü Sevim BİLGİN tarafından karşılandı.

Okulun bütün sınıflarını, konferans ve seminer salonlarını gezen Vali BALKANLIOĞLU, okul müdürü Sevim BİLGİN’den bilgi aldı.

Sevim BİLGİN, 12 Eylül 2013 tarihinde ihalesi TOKİ tarafından yapılan 24 derslikli okulun, eğitim-öğretim döneminin ikinci yarısından itibaren  açıldığını söyledi.

“Çocuklarımıza Özgüven Aşılayamıyoruz”

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  konferans salonunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Memleketimizin geleceği, her şeyimiz eğitime bağlı. Eğer toplumda iyi ve olumlu şeyler varsa, insanlar iyi eğitilir. Bir mesafe almakla birlikte eğitimde istediğimiz noktaya geldiğimiz söylenemez. Biz eğitimde çocuklarımıza özgüven aşılayamıyoruz. Fakülte bitiren insanlar bile bize gelip iş konusunda danışamıyorlar” diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı.

“Mutlaka Okuyun, Bir Altın Bileziğiniz Olsun”

“Hayatta başarılı olduğumuz kadar insanlıkta da başarılı olmalıyız. Okulunuz yeni  yapıldı. Hayırlı olsun. Hepinize  iyi eğitimler diliyorum” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Sınıflarınız çok güzel olmuş. Bundan sonrası sizin gayretlerinize bağlı. Oyunlarla çok meşgul olmayın, çok çalışıp başarılı olmaya gayret edin. Çok zengin işadamlarının çocukları da olsanız mutlaka okuyun, bir meslek sahibi olun, kolunuzda altın bileziğiniz olsun. Her şey sona erebilir ama bilginiz ve kazanacağınız altın bilezik asla yok olmaz, her yerde işinize yarar. Bir meslek sahibi, diploma sahibi olmanız sizlere bir yerlerin kapısını açacak anahtardır” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, ”Hiçbir mazeretiniz olmayacak, mutlaka okuyacaksınız. Her şey sizde biter. Geleceğimiz sizlersiniz. Çevreye duyarlı insanlar olmalısınız. Her şeyin başı sizsiniz” diye konuştu.

“Öğretmenlerimiz Çocuklara Sevgiyle Yaklaşmalı”

Öğretmenlerden de çocuklara sevgiyle yaklaşmalarını ve onları motive  etmelerini, yakından ilgilenmelerini isteyen Vali BALKANLIOĞLU, öğretmen-öğrenci ilişkilerinin nasıl olması gerektiği ile ilgili bazı tavsiyelerde bulunarak, örneklerle anlattı.

Zuher KAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi)’ni Ziyaret

Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun ikinci durağı ise, Zuher KAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Hayırsever işadamı Zuher KAYA tarafından 958.244 Euro maddi bağışla Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde yapılan 32 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sınıflarını diğer birimlerini dolaşan Vali BALKANLIOĞLU, okul müdür vekili Adil ŞAHİN’den bilgi aldı.

“ İçinizde çalışma İsteği Olsun”

Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Vali BALKANLIOĞLU, öğrencilerden derslerinde başarılı olmalarını, üniversite bitirmelerini istedi.

Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu anlatan Vali BALKANLIOĞLU, ”İçinizde çalışma isteği olsun. Ben bunu yaparım derseniz, mutlaka başarırsınız. Bir meslek sahibi olmanız çok önemli. İçinizde bulunduğunuz imkanları çok iyi değerlendirin” dedi.

“Yabancı Dil Bilmek Sizlere Büyük Avantaj Sağlayacak”

İngilizce ders gören bir sınıfı da ziyaret eden Vali İrfan BALKANLIOĞLU, günümüzde bir yabancı dil bilmenin önemine değinerek, yabancı dil bilmenin çok büyük avantajlar sağlayacağının altını çizdi.

Öğretmenlerle de bir toplantı yapan  Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Zuher KAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-