eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Durak: “Genel Kurulda Aday Olmayı Düşünmüyorum”

Durak: “Genel Kurulda Aday Olmayı Düşünmüyorum”
25 Haziran 2022 - 0:33

A52 TV ekranlarında her Cuma günü yayınlanan ‘Gündem Arena’ programının bu haftaki konuğu Ünye 1957 Spor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Durak oldu.

KARTEGDER Başkanı Cihan Çakır ve A52TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor’un moderatörlüğünde hazırlanan ‘Gündem Arena’ programında Başkan Mehmet Ali Durak, Ünye 1957 Spor Başkanlığını bırakacağını söyleyerek  yönetimi alan her kimse kulübe elinden gelen desteği yine vereceklerini söyledi.

Durak ayrıca Ünye 1957 sporun kongresine herkesin katılımını beklediğini ifade ederek,”Başkanları, Kaymakamı, Oda ve Stk’arı ,üyeleri ve taraftarı kongreye davet etti.

“Tek Beklentimiz Yanımızda Durulmasıydı”

Programda konuşan Ünye 1957 Spor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Durak, “  Biz görevi aldığımız günden itibaren aslında Ünyelilere bir şampiyonluk heyecanı kazandırmak istedik. Her çıktığımız maçta bizleri yalnız bırakmayan bir Ünye vardı. İki senedir çok mücadele ettik. Ünye 1957 Spor’un bir yerlere gelmesi için çok güçlü bir mücadele verdik. Biz çok mücadele ederken bizlerle dalga geçenler oldu. Biz Ünye 1957 Spor’da hangi görevi almış olursak olalım bizi ilgilendiren her konuda elimizden geleni yaptık. 24 haftada bir resmi maç yaptık ve 17 haftasında lider bir takımdık. Ancak üç tane Ünyelinin deplasmanda maç izlediği gördük. Burada bakıldığında sadece yönetici arkadaşlarımız vardı.  Ünyelilerden gereken bir destek olmadığı zaman gerçekten bir zor durumla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir muhatap alamadığınız ve bu kadar fedakarlıkları yaptığınız halde mazotun litresini 2,5 liradan çarparak size ödeme yapan bir federasyon var karşımızda. Tek beklentimiz yanımızda durulmasıydı” dedi.

“Genel Kurulda Aday Olmayı Düşünmüyorum”

Genel kurulda aday olmayacağını söyleyen Mehmet Ali Durak, “Bizim deplasman maçımız vardı Trabzon’a gittik. Gördük ki Süper Lig’in son 12 haftası kala Trabzonspor’a  destek vardı. Giresun’u geçtiğiniz andan itibaren her yerde bolca bordo mavi bayraklar vardı. Trabzonspor’un şampiyon olmasına 12 hafta kala. Onlar böyle bir sahiplenmeyle takımlarını şampiyon yapabildiler. Biz iki senedir yönetim olarak bayrak yaptırıyoruz. Ve köprülerin üstüne çıkıp bayrak asıyoruz. Ama bir tane bizim dışımızda yönetim haricinde bir bayrak asan görmedik. Bizden sonra gelecek yönetime bu gibi durumları kimsenin yapmamasını isterim. Bunu daha öncede açıklamıştım. Ben yarınki genel kurulda aday olmayı düşünmüyorum. Biz nasıl ki görevi alırken ilçemizin mülki amirleri ile görüşme yaparak alacağımızı söylediysek, şimdide bırakacağımızı kendilerine ve Ordu’da bulunan idarecilerimize söyledim. Ben yönetimim ve ailem 2 senedir Ünye 1957 Spor’a sahip çıkmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Trabzon’daki Birlik Beraberlik Ünye’de Yok”

Trabzon’a girildiği andan itibaren bir ilçenin takımının mücadelesinde verilen çaba Ünye’de olmadığını ve birlik beraberliğin kurulamadığını ifade eden Durak, “Birde Eynesil maçına gittiğimizde bize 2 golümüzün verilmemesiyle harcandığımız bir durum var. Eynesil’den ,Ünye’ye döndüğümüzde camiadakiler hakem  iki golü vermediyse üçüncüsünü atacaksın gibi konuşmalar oldu.

Biz maalesef Ünye olarak sadece sporda değil, genel olarak hiç bir kulvarda   bir olamıyoruz. Eynesil maçında bize yapılan muamele, Sebat gençlikspor’a   yapılsaydı bırakın sadece Akçabatı bütün Trabzon bir araya gelip hakkını savunurdu. Biz burada kendi hakkımızı savunurken bile dalga konusu olduk” şeklinde konuştu.

“Dağıtımız Forma 3-5 Kişide Anca Vardı”

Yönetime geldikleri günden itibaren forma yaptırarak takıma katkı sağlamayı amaçladıklarını ancak 3-5 kadar insanın bir maçta anca giydiğini söyleyen Durak, “Bizim dönemimizde yaklaşık 2500 forma dağıttık. Çok az kişinin üstünde forma gördük. Maçlarda yok denecek kadar az kişiye forma giydirebildik. İki sezondan beri grubumuzun en pahalı   takımı değiliz bunu herkes kabullensin. Bir maddi boyutumuz var ama parayı saçan bir durumumuz yok. İki senedir bizim yönetimimizin kurduğu takımı bizden daha iyi yapacak biri varsa gelsin biz parasını verelim. Biz   en ufak bir kuruşun hesabını yaparak elimizden geleni yaptık. Burada asıl beklenti bazı şeylerin doğru yapılmasıdır. Bu maliyetlerde oyuncular transfer edilmeden de bu takım yine yapılabilir. Ben şunu diyebilirim her ne kadar bizim maçlarımızda bizim net bir şekilde hakkımız yenilse de, ben yine de rakibi tebrik ederim. ” ifadelerini kullandı.

“Önce Ayağımız Sağlam Bassın İstedik”

Ünye 1957 Spor’u hedef olarak bir Süper Ligde değil, önce sağlam ayaklarının üzerinde duran takım haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Mehmet Ali Durak, ”Bizim tek hedefimiz profesyonel ligde takımımız olsun ve alt yapımız güçlü olsun istedik. Ünye 1957 Spor’un hiç alt yapı kategorisi yoktu ama bu sene elimizden geleni yaptık.  Biz geçen sene alt liglerin hiç oynamasından dolayı alt liglerde çok iyi takım yapamadık ” dedi.

“Bir Adaylık Söz Konusu Değil”

Yapılacak kongrede yönetim olarak alınan kararla bir adaylık söz konusu olmayacağını ifade eden Durak, “Biz Mayıs ayında olağan üstü genel kurulu yapıp  aday olmadığımızı açıklamayı düşünmüştük. Daha sonrasında Ünyespor’da görev alan arkadaşlarımıza danıştık. Onlarda bize kongrenin normal zamanında yapılması gerektiğini söylediler. Bizde iki senede bir Haziran ayında  yapılan olağan kongreyi bekledik.

Biliyorum ki yönetimimdeki çoğu insan ben olmasaydım olmazlardı. Yönetimim bu takım için desteklerini dışarıdan da  vereceklerine inanıyorum.

Eğer bu seneki gibi olacaksa bırakalım dedik ve bırakalım kararını verdik. Sadece alt yapının ulaşım gideri 40 bin liranın üstünde. Biz işler yaparken insanların kenardan bakıyor olmasıyla bu işin hazzını alamıyoruz. Yönetim kurulu kararımız yeniden konuştuğumuzda bir adaylık söz konusu olmayacaktır” diye konuştu.

“Devlet Büyüklerimiz Sahip Çıkın Dedi Bizde İki  Sene Sahip Çıktık”

Ünye 1957 Spor’u almadan önce devlet büyüklerinin takıma sahip çıkılması gerektiğini söylediğini   ve  bu nedenle başkan olduğunu ifade eden Mehmet Ali Durak, “Biz takıma sahip çıktık aday olduk ve yönetimi oluşturduk. Şimdi de aynı şekilde takıma sahip çıkılmalı başkaları aday olmalı. Ama şuana kadar biri aday olarak çıkmadı. Kongrede usuller neyse o olur. Dernekler kanunu diye bir kanun var. O kanun neye hükmederse bu şekilde devam eder. Ama eğer birisi çıkar talip olursa o zaman iş değişir. Yok kimse adaylığını açıklamaz ise bizde kulübün defterlerini devlet makamlarına teslim ederiz.

Kısacası bana Ünyespor’a sahip çıkmak gerekir dedi devlet büyüklerimiz. Bende konu Ünyespor’a sahip çıkmaksa eğer dedim  o markayı  yere düşürmeyiz diyerek göreve talip olduk. Yönetimimle beraber iki senedir maddi manevi her şeyimizi ortaya koyduk ama aynı desteği ve sözlerin tutulduğunu göremedik. Buna rağmen Ünye 1957 Spor’un başını her zaman dik tuttuk” diyerek sözlerini tamamladı.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P