eskort samsun

ÜNYENETHABER

DEVLETTE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM …VİDEO HABER

DEVLETTE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM …VİDEO HABER
16 Şubat 2015 - 7:38

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş

10980763_10152831454214263_6635924630561168391_n

Başbakan Yardımcısı ünvanı ile ilk kez memleketi Ordu’nun Ünye ilçesinde bir programa katılan Prof Dr Numan Kurtulmuş, bölgedeki yatırımları yakından takip ettiğini söyledi. Kurtulmuş, “30 Mart’ta ortaya konulan başarı önümüzdeki 7 Haziran seçimlerinde aynı şekilde ortaya konulacaktır. Bunu zaten dün gerçekleştirilen kongrede olan coşkuda da bir kez daha görmüş olduk. İnşallah bundan sonra ki süreçte her ilçemizin başarısını, Ordu Büyükşehrimizin başarısının artarak devam edeceğini de ümit ediyor ve yürekten inanıyorum

“Tarihi dönemecin arifesindeyiz”

“Bir seçim öncesindeyiz, büyük tarihi dönemecin arifesindeyiz” diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Şimdiye kadar Türkiye’de çok şey yapıldı. AK Parti hükümetlerinin 13 yıl yaptıklarını burada tek tek sayacak değilim. Yollar yapıldı, köprüler yapıldı, havaalanları yapıldı,Marmaray’lar yapıldı, üniversiteler açıldı, bunları sizler biliyorsunuz. Bunların hepsinin üzerinde 13 yıllık AK Parti hükümetinin en önemli başarısı, Türkiye’de devletin zihniyetinin değişmiş olmasıdır. Bir ülkede, hele bizim gibi sorunları çok büyük ve hedefleri de çok büyük olan ülkelerde devlete yaşatabileceğiniz en önemli başarı, en önemli değişiklik, devletin zihniyetinin değiştirilmesidir. Hatta amiyane tabirle devletin zihniyetinin değiştirilmesi deveye hendek atlatmaktan daha zor bir iştir. Alışkanlıklar vardır, teamüller vardır, o eski devlet yapısının kendisini milletten üstte gören bakış açıları vardır. Bunları değiştirmeniz çok zordur. Bana sorarsanız, ‘AK Parti’nin en büyük başarısı nedir?’ derseniz, yollardan, köprülerden, iktisadi başarılardan, onların yanında ve onların üstünde gerçekten devletin zihniyetinin ceberut devletten kerim devlete doğru dönmeye başlamasıdır.”

“Yapacak daha çok işimiz var”

Kurtulmuş, ihtilallere alışmış bir Türkiye’den, devletin, milletin farklılıklarını tehlike ve tehdit olarak gördüğü bir Türkiye’den, milletin farklılıklarını zenginlik olarak gören birTürkiye’ye doğru çok büyük mesafe alındığını belirterek, “13 yıl içinde Türkiye’de devleti milletten korumak üzere odaklanmış olan devlet zihniyeti, devletin bütün kapılarını millete açmak üzere kendisini yeniden kodlamış, yeniden tanımlamaya başlamıştır. Bunun çok somut göstergelerini görüyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Milletin her türlü farklılarından korkan Türkiye vardı, bunu hep beraber yaşadık, uzun yıllar boyunca yaşadık. Milletin kıyafetinden korkan, inancından korkan, dilinden ana dilinden korkan, kültüründen korkan, mezhebinden, meşrebinden korkan ve vatanın içindeki bütün farklılıklarının örtülmesi, bastırılması gereken birtakım tehdit unsurları olarak gören bir devlet anlayışı vardı. Onun için üniversitelerin önlerinde 18 yaşındaki kız çocuklarımız başörtüsünden bekliyorlardı. İnsanlarımız, imam hatip liseleri önünden boyunları bükük olarak ayrılıyorlardı. Onun için bu memlekette insanlar ana dillerini konuşamıyor, ana dillerinde kendilerini savunamıyorlardı. Onun için Türkiye’de farklı mezhep ve meşrepten olanlar kendi mezheplerini açık şekilde ortaya koyamıyorlardı. Onun için ayrı din mensubu olan azınlıklarımız, kendi haklarından yeterince istifade edemiyorlardı. Çok şükür bunların hepsi geride kaldı. Özellikle Türkiye’de devlet bir türlü millet tarafından ele geçirilir ya da millet devlete hakim olursa pusuda bekleyen bir takım odaklar milleti hizaya getirmek için ihtilal sopalarını, darbe sopalarını her zaman ellerinde bulunduruyorlardı. Şimdi Allah’a çok şükür bütün bunlar geride kaldı.”

“Üniversitelere başörtülü girilemeyen bir Türkiye’den artık milletvekillerinin başörtülü olduğu bir Türkiye’ye geldik” diyen Kurtulmuş, “Ana dilini insanların bırakın herhangi bir resmi kurumda, herhangi bir açıkta konuşamadığı Türkiye’den mahkemelerde bile ana dilleriyle kendini savunabildiği bir Türkiye’ye geldik. İnsanların Aleviliği açık şekilde yaşayabildiği bir Türkiye’ye geldik. Gayrimüslim azınlıklarımızın vakıflarının devlet tarafından el konulan vakıflarının mallarının geri iade edildiği bir Türkiye’ye geldik. Büyük mesafe kat ettik. Daha önemlisi artık kolay kolay Türkiye’de hiç kimsenin darbe yapamayacağı, demokratik seviyesi yükselmiş Türkiye’ye geldik” diye konuştu.

Kurtulmuş, “Bütün bunlar yapılmış olmakla birlikte işimiz bitti diye rehavete kapılmak yok, işimiz bitmedi. Yolun tam ortasındayız. Evet, Türkiye’de egemenlerin elinde olan, siyasi ve iktisadi elitlerin elinde olan milleti kontrol etme, yönetme yetkisinin anahtarını aldık ama henüz bu anahtarı millete devredemedik. Bu anahtarın millete devredilebilmesi için önümüzde 2023 süreci, Türkiye siyasi tarihi bakımından en önemli süreçtir. Anahtar şimdi AK Parti’nin elinde ama beşeri anlamda bu ülkede milletten başka hiçbir egemenin olmadığı bir Türkiye’nin inşası için yapacak daha çok işimiz var” ifadelerini kullandı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-