eskort samsun

ÜNYENETHABER

DESTEK ÇOK PROJE YOK…VİDEO HABER

DESTEK ÇOK PROJE YOK…VİDEO HABER
06 Mart 2015 - 8:56

Adsız

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Belediyesi işbirliğiyle, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından “Proje Döngüsü Yönetimi” konulu eğitim düzenlendi. Program öncesi açıklamalarda bulunan ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, Bakanlıkta yığınla kaynak olduğunu fakat yararlanılamadığını belirtti.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen eğitime; Ünye Belediye Başkan Yardımcı Erhan Eren, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, Ünye Strateji Geliştirme Birim Müdürü Sibel Cerrahoğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çevre ilçe Kaymakamlık ve Belediye çalışanları katıldı.

Özge ADIGÜZEL (Proje Döngüsü Yönetim Eğitmeni)

“Üniversite eğitim ve öğretim hayatıma Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu yönetiminde başladım. Ardından ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)’nde master yaptım. Sonrasında kalkınma projeleriyle çalışma hayatıma başladım ve o günden bugüne de kalkınmanın bir çok alanında çalışıyorum. Daha önceden proje bazlı çalışmalarım oldu serbest danışmanlık yaptım ve şuan kamu görevlisi olarak devlet bünyesinde çalışma hayatımı sürdürüyorum. Ağırlıklı olarak Türkiye’nin doğu illerinde çalışma fırsatım oldu. Bu sebepten dolayı doğu bölgesini ve o bölgedeki illeri daha iyi tanıyorum. Çalışma hayatıma BM (Birleşmiş Milletler) de başladım . Ardından AB (Avrupa Birliği) ve Azerbaycan Dünya Bankası projelerinde yer aldım. Bunun haricinde zaman zaman küçük projeler de yürütme fırsatım oldu. Şuan ise 4.5 senedir Giresun Yatırım Destek Ofisin deyim ve bu bölgede Proje Döngüsü Yönetim Eğitimlerine katılıyorum. Bu eğitimler benim açımdan da çok iyi oluyor çünkü, hem yeni arkadaşlarla tanışma ve hem de bölgenin proje kapasitesini artırmak adına önemli adımlar atıyoruz.” dedi.

unye-de-proje-dongusu-egitimi-5255850_b (1)

DURMUŞ ZOR (Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı)

“Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum ve projemizin bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum… Pasta oldukça büyük olmasına rağmen maalesef biz bölge olarak bu pastadan yeterince payımızı alamadığımızı düşünüyorum. Şuan buradaki amacımız, bakanlığımızın bize sunduğu kaynaklardan yararlanarak proje üretebilmek ve bu projeleri hayata geçirebilmek. Baktığınız zaman yola çıkmadan yol bitmiyor yada elinizi açmadığınız zaman kimse elinize bir şey koymuyor. Bu yüzden bizlerin projeler üretip ve bu projeleri uygun bulunduğu takdirde hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda da baş rolü siz değerli konuklarımız oynuyor . Çünkü proje üretecek, proje yazacak değerlerimiz sizlersiniz. Bu yüzden hepinizi şimdiden tebrik ediyorum ve eğitiminizde başarılar diliyorum.” dedi.

ERHAN EREN (Ünye Belediye Başkan Yardımcısı)dd

“Belediye Başkanımız sayın Ahmet ÇAMYAR da bu programdan haberdar fakat başka bir programdan dolayı aramıza katılamadı. Proje denildiği zaman bizlerin ilk aklına gelen ‘şurada bir para var ve benim o parayı almam için proje yazmam lazım’ baktığımız zaman doğru mantık bu değil. Hali hazır da bir projeniz olacak ve siz bu projeyi hayata geçirmek için bir kaynak arayışı içinde olacaksınız. Bunu yapabilmek için de bilgili olmak gerekiyor, fırsatlar geldiğinde hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu bağlamda Ünye Ticaret ve Sanayi Odamızın çok kıymetli çalışmaları var. Biz belediye olarak Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzü test edilmesinden sonra bu işe ciddi önem veriyoruz. Çünkü 6360 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden dolayı belediyelerimizde ciddi anlamda kaynak sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Bu kaynak sıkıntıları noktasında da, nerede projelerimizi kullanabiliriz bunlara bakmak durumundayız. Bu bağlamda bu proje döngüsü yönetim eğitimini Belediye Başkanlığımız ve Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında düzenlenmesinin asıl amacı bu birlikteliği sağlamak ve koordiniyatı elden yapabilerek hem özel sektöre hemde bizim hazırladığımız projelere doğru yön verebilmek. Bundan dolayı bu eğitim programlarını önemsiyoruz. Katılımcı arkadaşlara tekrar başarılar diliyorum.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-