eskort samsun

ÜNYENETHABER

Deniz Gezmiş’i anma yürüyüşünde CHP krizi

Deniz Gezmiş’i anma yürüyüşünde CHP krizi
07 Mayıs 2013 - 10:47

CHP İl Gençlik Kolları üyeleri ile bir grup üniversite öğrencisi arasındaki arbedenin kavgaya dönüşmesini araya giren polis önledi.
Zonguldak Demokrasi Platformu, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına yürüyüş düzenledi. Büyük bölümünü Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci Kollektifleri üyesi öğrencilerin oluşturduğu, aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi yürüyüş için Madenci Anıtı önünde toplandı.

CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup da yürüyüşe parti bayrakları ile katılmak istedi. Ancak üniversite öğrencileri ile sendika temsilcileri, yürüyüşte siyasi parti ve simgenin yer alamayacağını söyleyince tartışma çıktı. Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, yürüyüşte sadece Demokrasi Platformu’nun pankartının yer aldığını söyleyerek CHP’lileri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerin ardından CHP’lilerin grubun arkasında bayraklarıyla yürümelerine izin verildi.

Yürüyüş için anıt önünde düzenleme yapıldığı sırada bir grup üniversite öğrencisi ile CHP’li gençler arasında yeniden tartışma çıktı. Arbedeye dönen olaya polis müdahale etti. Polisin araya girmesiyle iki taraf sakinleştirildi. Arbedenin ardından yürüyüşe katılmaktan vazgeçen CHP’liler, anıt önünde basın açıklaması yapıp dağıldı.

Bu sırada kenarda bekleyen sendika temsilcileri ve öğrenciler, CHP’nin açıklamasından sonra anıt önünden Gazipaşa Caddesi’ni takiben sloganlarla Valilik önüne kadar yürüdü. 100 kişilik grup, buradaki basın açıklamasının ardından dağıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-