eskort samsun

ÜNYENETHABER

Daha Güzel Ünye İçin Çalışıyoruz

Daha Güzel Ünye İçin Çalışıyoruz
07 Ocak 2015 - 9:36

E6B_wwww5

Son dönem içerisinde sıcak gelişmelerin yaşandığı Ünye ve Belediyesinde sorunları çözümüne dair atılan adımların ve açıklamaların ardı arkası kesilmiyor.Ve halkın merakla beklediği açıklamalar ,sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik plan ve programların neler olduğuna dair,sizlere Üst düzey yetkililerden aldığımız cevapları  paylaşıyoruz.

Ünye Belediye Başkanı Başkan Yardımcısı Murat OCAK;

“30 Mart yerel seçimlerin ardından, Ünye Belediyesi’nin toplamda 700 civarında personeli vardı. Bir kısmını biz Büyükşehir’e gönderdik.İşten çıkardığımız bu arkadaşlarımızın büyük kısmı çalışmayan fazlalık arkadaşlarımızdı.Daha sonraki kısmı, kapanan birimlerden çıkarıldı ve  15 Eylül itibariyle de emekliye ayıracağımız işçi personelimiz bulunuyor.Düşündüğümüz fazla personellerimizide çıkardıktan sonra Kendimizce tahmin ettiğimiz 320 civarında çalışan personelimiz olacak.Ve 320-220 personel ile beraber biz Ünye Belediyesi’nin işlerini rahat halleder hale geleceğiz. Buna inanıyoruz.

Biz Ünye Belediyesini hantallıktan kurtarmak istiyoruz

Sayın Belediye Başkanımız hep şunu söylüyor;  “Ünye’mizin nüfusuna göre personel sayısı fazla” ve “Bazen diyabeti aşmak için fazla kilolardan kurtulmak gerekir”.Biz Ünye Belediyesini hantallıktan kurtarmak istiyoruz.Ünye Belediyesini daha da geliştirmek için çabalıyoruz.Bu sebepten dolayı bu kararı alıp, fazla personeli çıkarma kararını aldık.Ve ben bütün açık yüreklilikle söylüyorum; Bu kararları almak kolay değil ama bizim belediye olarak yetkili ve sorumlu olduğumuz alanlar azaldığı için bu kararı vermek zorundaydık.

Belediye Başkanımız personele iş bulma konusunda yardımcı oldu

Bu arada işten çıkardığımız personellerin bir çoğuna Belediye Başkanımız yardımcı oldu ve Büyükşehir’de, oski’de , İşkur’da, özel kurum ve kuruluşlarda işe başlamalarını sağladı.

Ve Başkanım şunu söylüyor; “Benimde bir ajandam var ve içinde benim köylülerim, okul arkadaşlarım, çocukları, çok sayıda akrabalarım, yeğenlerim, dostlarım, partililerimin çok sayıda ismi var.Ama benim öncelikli tercihim, mevcut personellerimiz.Çalışanlarımız bizim evlatlarımızdır, evvela onlara sahip çıkmalıyız.Tabiki de ajandamdaki isimlerden, yani eşimden, dostumdan ,benim personelim daha önemlidir.

Atatürk Parkı Sosyal Tesislerini bizim ve halkımız için önemlidir

Bu arada başkanım ve halk, Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinin özel şirkete bağlanmasına karşı olduklarını söylüyor.Bu tesisin henüz kim tarafından işletileceği belli değil.Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz  bu konuyu toplumun isteğine göre  sonuçlandıracağız, diyor.Sizler toplumu doğru bilgilendirmekle mükellef olan basın mensuplarısınız.

Biz çalışanlarımızı işten ayrılsalar dahi, gittikleri yerlerde mağdur etmemek adına her zaman yanlarındayız.” dedi.

Ordu Büyükşehir Meclis Üyesi Necdet Yılmaz işe bu konu ile alakalı bilgiler verdi.

“Şubat’tan sonra Büyükşehir Belediyesinin getirmiş olduğu yasalardan dolayı, istesek de istemesek de  birçok işletme Büyükşehir’e geçiyor.Özellikle Ünye’nin göz bebeği olan Atatürk Parkı’da Büyükşehir’e geçecek.Bizim elbette yasalara karşı yapacağımız bir şey yok.

Tabiki de, Ordu Büyükşehir Belediyesi  ve Ünye Belediyesi gibi ,hiç bir özel kişi ve kuruluş bu tesisleri işletemez , yürütemez.Dolayısıyla bizde Ünye’nin daha iyi hizmet alması adına Ordu Büyükşehir Belediye’sinin işletmesini istiyoruz.

“Et, kemiksiz olmaz.

Bir başka konuda, bize devamlı personellerden konuşulurken, Kocaeli Belediyesinden, İstanbul Belediyesinden bahsediyorlar örnek veriliyor.Bizde diyoruz ki ,İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaparken, İstanbul’daki işletmeleri hep kendileri işleterek çok güzel ve kazançlı hizmetler verdiler.Bize hep o hizmetleri örnek verdiler.

Bizim Ordu’muzun ve Ünye’mizin de bu hizmetleri alması gerekiyor.Bizimde bu konuda ORBEL’in işletmesi yönünde çabalarımız var.Özel sektör işletmeciliği zor olduğu için Ünye Belediyesi bunu üstlenmek istemiyor.Bizde diyoruz; “Et, kemiksiz olmaz.”.Ünyelilerinde kaliteli hizmet almak hakkıdır.Bu hakkı savunsunlar.Bizler de aldığımız görevler Ünyeyi daha da yukarılara çıkarmak adına en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.Ünye söz konusu ise Ünye’de yaşayan herkes bu ekibin birer parçası,Şuanda her şey yolunda dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-