eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz Göreve Başladı

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz Göreve Başladı
14 Şubat 2015 - 10:11

824941

Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı olarak yeni görevine başladı. Makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Ayaz, Ünye’yi, adli çalışmaları, Ünye Adliyesi’nin durumuna ilişkin değerlendirme yaptı.

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet AYAZ; “1978 yılında Ankara’da doğdum.Evliyim, eşim ev hanımı  ve 13 yaşında ikiz olan 2 oğlum var.Meslek hayatıma 2000 yılında stajyer olarak başladım ve sonrasında 2003 yılında kura ile Mardin Cumhuriyet Savcılığına,2004 yılında Gaziantep’e bağlı Yavuzeli Cumhuriyet Savcılığına, 2006 yılında Eskişehir’e bağlı Seyitgazi Cumhuriyet Savcılığına, 2009 yılında Düzce Cumhuriyet Savcılığına, 2013 yılında Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve 2015 yılı Şubat ayı itibariyle de Ünye Cumhuriyet Başsavcılığına atandım.Ünye Başsavcılığı 6 görev yerim.

Ünye’yi pek gelişmiş bulamadım.Dikkatimi çeken ve en önemli sorun olarak gördüğüm şey ikili eğitim, okul yetersizliği ve mevcut okullarında eski yapıda olması.Birtakım sosyal donatıların olmaması da gözden kaçmıyor.Mesela bir alışveriş merkezi yok.Fakat İlçe standartlarına göre çok iyi bir potansiyeli olan 10.000 kişilik bir şehir stadı var.

Ünye’nin mükemmel bir coğrafyası var.Allah özenerek yaratmış.Sahil şeridinin ışıklandırmasıyla körfezin görüntüsü, çamlık bölgesi ve yürüyüş parkları çok güzel.Ünye’de gerçekten Karadeniz’in tüm hırçınlığını görebiliyoruz.Denizin o köpüren dalgaları dikkatimizi çekiyor ve ayrı da bir güzellik katıyor.Zaten bakıldığında uçsuz bucaksız bir denizle karşı karşıya kalıyoruz.Daha 7 gündür Ünye’deyim ve Ünye esnafının güler yüzlülüğünü, kibarlığını da dile getirmek istiyorum.Hiç biri nezaketini eksik etmedi.

Ünye’nin düzeni oturmuş bir adliyesi var.Bir komisyon merkezi olmasının avantajını yaşıyor.Cezaevi ile alakalı hiç bir sorun sıkıntı gözlemlemedim.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-