eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan temasları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan temasları
26 Kasım 2014 - 23:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulaştırma ve enerji alanındaki işbirliğimiz Türkmenistan ile ilişkilerimize stratejik bir boyut kazandırıyor. Özellikle bu alanlarda keşfedilmeyi ve hayata geçirilmeyi bekleyen önemli bir potansiyelin olduğu kanaatindeyiz” dedi.

Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Oğuzhan Köşkü’ndeki baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Berdimuhamedov’a, “Kadirli doğanım” diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşbakat’a gelişinden itibaren kendisine ve heyetine gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek sözlerine başladı.

Cumhurbaşkanı olarak ilk resmi ziyaretlerinden birini, Orta Asya’ya da ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “kemik kardeşimiz” olarak nitelediği Türkmenistan’da bulunmaktan duyduğu heyecanı ifade etti.

Bu yıl iki ülke arasında cumhurbaşkanı düzeyinde karşılıklı dördüncü ziyaretin gerçekleştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhamedov ile her zaman olduğu gibi samimi ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye ile Türkmenistan arasında bugüne kadar devam eden sürecin nasıl ilerleyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Erdoğan, “Özellikle de şu ana kadar Türkmenistan’da Türk müteahhit firmalarının yüklenmiş oldukları proje toplamı 42 milyar dolar. Böyle bir proje yüklenmiş olan Türk firmaları alt ve üst yapısıyla Türkmenistan’ın gelişimine ciddi katkıları oluyor. Bundan dolayı başarılı firmalara, müteahhit firmalarımıza Türkmenistan’da bu imkanı sağlayan değerli kardeşim Berdimuhamedov’a ve rahmetli Türkmenbaşı’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Dayanışma ruhunu görmezden gelemeyiz”

“İki ülke arasında ortak değerler üzerine inşa edilen ve geniş bir yelpazeye yayılan işbirliği söz konusudur. Berdimuhamedov kardeşimizin bu kardeşlik üzerine bina etmiş olduğu dayanışma ruhunu görmezden gelemeyiz” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhamedov ile genel olarak fikir birliği içinde olduklarını söyledi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-