eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇIRAKLI,TAVLI’NIN MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN RESTİ ÇEKTİ

ÇIRAKLI,TAVLI’NIN MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN RESTİ ÇEKTİ
28 Mart 2022 - 0:49

 

Ünye’nin tek dijital televizyonu olan A52 TV’de her Perşembe akşamı KARTEGDER Başkanı Cihan Çakır’ın moderatörlüğünde ve Jeoloji Mühendisi İyi Parti Ünye Belediyesi Meclis Üyesi Murat Çıraklı’nın anlatımlarıyla yayınlanan ‘Net Bakış’ programına ”Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya mlletvekilliği yakışır” açıklamasında bulunan Çakır’a, Çıraklı’dan çarpıcı cevap geldi.

Çakır,”Tavlı Vekil Olmalı”Dedi Tansiyon Arttı

Özellikle geçtiğimiz haftalarda Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın Ankara’da vekil hazırlığı içerisinde olduğu söylemlerine değinen Ünye Belediyesi Meclis Üyesi Murat Çıraklı yaptığı açıklamada ise “Ankara’da Tavlı’ya vekillik asla vermezler” demesi olası bir seçimde Hüseyin Tavlı’nın Ankara’daki ilişkilerini yeniden gündeme getirdi.

Çıraklı’nın ”asla vekillik vermezler ”açıklamasına katılmayan Çakır ile Çıraklı arasında programda gerginlik yaşandı.

“Tavlı’nın Ankara’da Aday Gösterileceğini Sanmıyorum”

Geçtiğimiz günlerde Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın Milletvekili adayı için çalışma yaptığı söylemlerine değinen Çıraklı, “Bu gün Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile geçmişten itibaren bir hukukumuz vardır. Şu ana kadar kendisiyle herhangi bir polemiğimiz olmadı. Olduysa ise Ünye Belediyesinde meclis üyesi olduğumuz için ufak tefek anlaşmazlıklar olmuştur. Tabi belediye başkanı Hüseyin Tavlı Ankara’dan bir şey talep edebilir. Hakkıdır. Ancak Murat Çıraklı olarak düşüncemi söylemek gerekirse Sayın Tavlı böyle bir istekte bulunsa dahi o süreçte istifa edeceğini sanmıyorum. Tavlı bireysel hakkını kullanarak istifa etti. Bence aday yaparlar mı onu da sanmıyorum. Ak Partide temsil noktasında hep sıkıntı şudur. Yerelde ve genelde temsil noktasında Ak Parti bunu başaramadı. Hüseyin Tavlı şunu da düşünmüş olabilir. Ben yıllardır burada siyaset yapıyorum. Dün ilçe başkanlığı, bu gün belediye yarın vekillik. Ben bölgemi tanıyorum ve katkı sağlayacağım diyebilir. Fakat benim her zaman söylediğim bir şey var. Biz her şeyi kendimize yakıştırabiliriz ancak siyasetin irade makamları buralar değildir Ankara’dır. Ankara’da Hüseyin Tavlı ismi var mıdır diye bakarsak eğer bana göre yoktur. Şimdi  Ak Parti’nin ilçemizde bayanlarından da milletvekili adayı olacak duyumları aldım. Bunlarda birbiriyle yarışır gibi bir durum olursa bu iş kutuplaşmaya gider ve buda çakışma doğurur. Benim bildiğim Ankara şuna bakar. Kendi içerisinde kutuplaşmış ve içerisinden bir insan alıp buraya koyduğu zaman Belediye Başkanlığı zamanında Adem Atik’in yaşadığı durum yaşanır” ifadelerini kullandı.

“Ak Parti’nin Vekillerinin Ne Bilgileri Var Ne Tecrübeleri”

2019 yılında Ak Parti’nin çıkardığı vekillerin bilgi ve tecrübesinin olmadığını sözlerine ekleyen Çıraklı, “Bu gün Ordu’da Ak Parti’nin vekilleri var. Sayın Gündoğdu, Yediyıldız ve Sayın Ergün Taşçı. Ben bir Ünyeli olarak yıllardır siyasetçi olarak bu insanların genel olarak bölgesel bilgi ve tecrübelerinin çok fazla eksik olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu kadar vekile bakıldığı zaman ilin ve ilçelerin beklentileri sıkıntıları nelerdir diye bilmesi lazım. Ama bakıldığında ne bilgileri var nede tecrübeleri. Çünkü ayrımcılık yapıyorlar. Ama şahsi olarak yine Ünye genelinde bakarsak Hüseyin Tavlı’ya bundan sonra Ankara’da bir vekillik ya da makam verileceğini sanmıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-