eskort samsun

ÜNYENETHABER

‘ÇİKOLATA PARK’ GELİYOR!

‘ÇİKOLATA PARK’ GELİYOR!
27 Ocak 2015 - 9:50

Fındık üretim potansiyelini değerlendirmek ve bölgeye özgü çikolata markası oluşturmak amacıyla Gülyalı’da bin 800 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 60 bin metrekare alan üzerine “Çikolata Park” kurulması için yapılan çalışmalarda sona gelindi.

 

 

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, ilçenin havalimanının ardından Türkiye’de nam salacak ikinci projesi olan ‘Çikolata Park’ projesinde sona gelindiğini belirterek, projenin şubat ayı içerisinde ihaleye çıkacağını söyledi.

Üçüncü kez ihale hazırlığı
 
Fındık üretim potansiyelini değerlendirmek ve bölgeye özgü çikolata markası oluşturmak amacıyla Gülyalı’da bin 800 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 60 bin metrekare alan üzerine “Çikolata Park” kurulması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Daha önceden uygulama projesinin yapılması için ihaleye çıkılmış ve proje zamanında teslim edilemediği için iptal olmuştu. Uygulama projesinin yapılması için tekrar ihaleye çıkan ‘Çikolata Park’ projesinin, uygulama projesinin şubat ayı içerisinde teslim edileceği öğrenildi.

Şubat ayında ihale var
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, projenin şubat ayı içerisinde ihaleye çıkacağını söyledi. Başkan Şen yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Şubat ayının ilk haftasında uygulama projesini Büyükşehir Belediyemize teslim edecekler. Büyükşehir Belediyemiz ve proje ortakları ile uygulama projesinin değerlendirmesini ve incelemesini yapacağız. Eğer bir sorun yaşanmaz ise yapılan değerlendirme sonucunda Büyükşehir Belediyemiz, projeyi şubat ayı içerisinde ihaleye çıkaracak.”


Maliyetin %75’i DOKA’dan…

Butik çikolata üretiminin ve satışının yapılacağı parkta seyir tepesi, oyun alanları, cafe, restoran, fındık müzesi, yüzer sahne, su oyunları, eğlence parkı, yöresel mimari maketler, yöresel ürünler, tematik park, çikolata ile fındık figürlü oyun parkları ve spor alanları da yer alacak. Ayrıca ‘Çikolata Parka’ gelen ziyaretçiler çikolatanın yapım aşamalarını görebilecek, çocuklar kendi çikolatalarını da yapabilecek. 10 milyon TL’ye mal olacak projenin yüzde 75’lik kısmı DOKA tarafından karşılanacak

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-