eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇİFTÇİNİN DİKKATİNE SON GÜN 5 MART

ÇİFTÇİNİN DİKKATİNE SON GÜN 5 MART
17 Şubat 2015 - 1:18

baskan-corutden-ureticiye-sigorta-uyarisi

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, üreticilerin zirai dondan etkilenmemesi ve ürünlerini garanti altına almaları için tek yöntemin tarım sigortası olduğunu söyledi.
29-30 Mart 2014 tarihlerinde Ordu’da etkili olan zirai don fındık bahçelerini olumsuz etkilemiş, Ordu’da 9 ilçe rekoltede sıfır çekmişti. Birçok üreticinin ciddi manada zarar gördüğü zirai don olayından etkilenmemek için yetkililerden ‘sigorta yaptırın’ uyarısı geldi. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, üreticilerin geçen yılki gibi zarar görmemeleri için kesinlikle ve kesinlikle tarım sigortası yaptırması gerektiğini belirtti.
SON GÜN 5 MART
Sigorta yaptırılarak ürünlerin garanti altına alındığı ifade eden Uğur Cörüt, “29-30 Mart 2014 tarihlerinde yaşanan zirai don bölge halkımızı oldukça mağduriyete uğrattı. Doğal afetlere karşı biz kesinlikle ve kesinlikle önlemlerimizi almamız gerekiyor. Biz üreticilerimizin yaşanan afetlerden zarar görmemesi için bahçelerine sigorta yaptırmalarını istiyoruz. Sigorta yaptırdığımız takdirde bir nevi ürünlerimizi garanti altına almış oluyoruz. Bazı üreticilerimiz alternatif yöntemler olduğunu söylüyor. Bazı yöntemler var ancak bizim coğrafi yapımız bunlara bir yere kadar izin verebiliyor. Ürünlerimizi garanti altına almak için tek yöntem tarım sigortasıdır. Üreticilerimiz lütfen bu konuda duyarlı olsun, bilmeyen arkadaşlarımız odamıza gelsinler ziraat mühendisi arkadaşlarımızdan danışmanlık alsınlar” dedi.
Üreticilerin vakit kaybetmeden sigortalarını yaptırmaları gerektiğini aktaran Cörüt, sigorta için son tarihin 5 Mart 2015 olduğunu sözlerine ekledi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-